Oma muusikavaliku kohta ütleb Silvia Ilves nii:
George Gerschwin - Rhapsody in Blue
Olen suur klaverimuusika austaja ning siia valikusse võiks veel mitmed klaveripalad nimetada, mida tasub kuulata, kuid "Rhapsody in Blue" on olnud põnev kuulata alates varasest teisme east. Muide! Seda fantastilist teost on võimalik kuulata detsembris Tallinnas ja Tartus ERSO ning Waybe Marshalli esituses, kes on kontserdil nii solist kui ka dirigent.

Phil Collins - Why can't it wait till morning
Üks mitte nii tuntud, aga väga ilus laul ühe tõeliselt geniaalse muusiku sulest.

Rammstein - Du Hast
Midagi väga... omapärast, mida õppisin hiljuti kuulama, mõistma, miks ta just nõnda on loodud, mis on loo sõnum. Soovitan väga uurida selle kohta, et laulust parem pilt luua, kui ta esialgu ehk võib mulje jätta.

Tommy Emmanuel - Angelina
Võrratu avastus. Maailmas TOP3 hulgas figureeriv kitarrist Tommy, kelle kontserdil käisin 6. novembri õhtul Varssavis, on üks tohutult inspireeriv muusik, kelleni jõudsin tänu kitarrist Paul Neitsovile.

Frédéric Chopin - Etüüd Op. 10 No. 3
Aegumatu lemmik. F. Chopin, poolakate au ja uhkus, mu vaieldamatu lemmik klaverimuusika heliloomingus.

Los Lobos ja Antonio Banderas - Cancion del Mariachi ("Morena de Mi Corazón")
Olen suur ladina muusika austaja, mida mitte ainult ise kuula, vaid ka mängin. Soovitan vaadata ära filmi "Desperado", kust laul pärineb!

The Beatles "Here comes the sun"
Selle lauluga saan tuju heaks.

Chalice - Harald ja Matilda
Laul on puhas huumor. Muusika polegi nii oluline - tähtis on huumorit täis sõnum, mis omaette elamust pakub

Ludwig van Beethoven - Sümfoonia nr 7 II osa
Beethoven ja tema sümfoonia nr 7 teine osa... üldse, kogu tema sümfooniline looming kõnetab mind emotsionaalselt väga.

Dmitri Šostakovitš - Romanss
Kauneim pala, mis viiulile kunagi loodud on. Seda kuulates võin väga kergesti nutma puhkeda. Mõeldes kogu tollele ajastule, mil Šostakovitš elas... Siin tekivad kirjeldamatud tunded.

Gaspar Cassadó – Süit soolotšellole
Tšello kui soolopill on kontsertidel esindatud väga sageli koos klaveriga, kuid maailmas on kirjutatud suurepärast muusikat ka soolotšellole. Et mind võluvad Hispaania rütmid siis lõpetab minu playlisti 20. sajandi hispaania tšellisti ja helilooja Caspar Cassado süit soolotšellole, mida esitan ka ise 13. novembril Tartus ja 15. novembril Tallinnas toimuvatel soolokontsertidel.