Kolk märkis, et selles ei ole iseenesest midagi taunimisväärset, et teatrid püüavad publikut eriolukorra ajal kõnetada veebipõhiste algatustega. Aga lisas, et ehk annab see võimaluse ka Eesti teatripilti n-ö puhastada.

"Kui vaadata teatrite igapäevaelu, siis väga palju repertuaarist on sellist laadi, kus tegelikult vahetut kohalolu ja kontakti ei toimu. Seda esitatakse küll lavalt alla saali, aga sama hästi võiks see toimuda ka veebi vahendusel. Võib-olla annab see praegu, kus teatrit veebis nii palju vahendatakse, meile teadmise, et osa teatrit võiks veebi jäädagi."

Ta lisas, et sellest on ammu räägitud, et Eesti teatri kvantiteet kasvab tohutult ja sellest ei jõua enam üle käia. "Publik, võib-olla ka tegijad ise, on taaskäivitamise vajadust täheldanud juba varem. Miks siis mitte ei võiks see kriis seda anda?"

Ajal, kui teatrisüsteemi ülevalhoidmiseks kulub tohutult energiat, võimaldaks teatud osa teatri veebi viimine hoida kokku näiteks personali- ja küttekuludelt ning paremini aru saada, milline teater millistele vajadustele vastab.

Täismahus artikkel ERR-is.