Arvamusavalduse peale tekkinud valulikud reaktsioonid näitavad tema sõnul seda, et ühiskonnas on midagi valesti. “Andke andeks – kui homoparaadi saadetakse registreerima kaks pisikest tüdrukut, siis on ühiskonnas midagi väga korrast ära. Ja nüüd kaotas paraad sellisena, nagu ta planeeritud oli, oma mõtte,” lausus ta. “Homo-seksualistid, jätke koolis õppiv noorsugu rahule. Las inimene kasvab täisealiseks ja siis otsustab, kellega ta ennast seob.”

Maailma sallivaim inimene

Kui näiteks loomakaitseseadus keelab inimestel loomi peksta ja terroriseerida, siis lapsi vanuses 7–18 ei kaitse Sultsi kinnitusel midagi. “Koeri kaitstakse, aga lapsi mitte. Ehkki ma olen maailma kõige sallivam inimene, ei kannata ma neid, kes sellises vanuses inimesi ära kasutavad,” ütles ta.

“Kui kellegi pisike tütar tuleb huviringist nuttes koju, istub issile sülle ja ütleb, et see või teine tüdruk näppis mind, siis kuidas on võimalik talle selgitada, et selles ühiskonnas ongi see normaalne? Proovigu siis isad seletada, et see on sallivus,” märkis ta ning lisas, et Eestis on oma traditsioonid ja enamik inimesi ikkagi taunib omasooiharuse propageerimist.

Koolidirektorina on tema kohus seista õpilaste hea käekäigu eest. Kunstigümnaasiumist ehitab ta enda väitel “maailma kihvtima kooli”, kus kõik saavad olla erilised. “Õpetan noori inimesi olema erilised isiksused, kes seisavad oma põhimõtete eest ja kaitsevad neid isegi siis, kui see on neile endale valus,” lubas Sults.

Sultsi kui koolidirektori uks on kõigile õpilastele valla. “Kõik võivad tulla ja minuga rääkida. Keegi pole väitnud, et minuga ei julgeta asju arutada,” ütles ta. “Ma ei tea, kuidas saaks õpilaste vastu veel tolerantsem ja lojaalsem olla.”

Kooli ja õpilaste nimel ongi ta seni vastu pidanud. “Mul on vaja oma tuhandet õpilast aidata, teha Koplisse ulmekool. Olen taevani uhke oma kahe isikliku lapse ja sõprade üle, et ka nemad peavad väga mehiselt vastu. Nendeta oleksin ammu puru olnud,” tunnistas koolijuht.