Esikoha vääriliseks tunnistati Martin Alguse näidend „Postmodernsed leibkonnad”. Teise koha sai Siim Nurklik kirjatükiga „Kas ma olen nüüd elus” ja kolmanda Loone Ots tööga „Libuhunt”.

Esikohavõitja, reklaamiäris töötava Martin Alguse sõnul räägib tema näidend perekonna võimalikkusest tänapäeval, kujutades mitme eri leibkonna põimumist ühiskondlikuks tervikuks. „Pere kui niisugune on väga ürgne nähtus, üritasin seda mõistet kiiresti muutuva maailma kontekstis analüüsida,” selgitas Algus. „Tükk ei ole lauskomöödia ega ka masendav tragöödia, tahtsin, et kõigele vaatamata jääks lõpuks kõlama positiivne noot.”

Elu varjuküljed

Žürii esimees Toomas Kall hindas võistluse taset üllatavalt kõrgeks, märkides, et kõige enam kaldusid osavõtjad kajastama Eesti tänapäeva koos selle varjukülgedega. „Jäi mulje, et näitekirjanikud näevad neid varjukülgi rohkemgi kui tavainimene – mulle kui lihtsale inimesele tundub, et päris elus ei esine nii palju narkootikume, inimestevahelist mõistmatust ning ebatraditsioonilise orientatsiooniga inimesi,” sõnas Kall.

Eripreemia saanud tööde seas leidus siiski ka helgemaid tekste, nagu Raivo Küti „Brüsseli hull” ja Andri Luubi „Piloot”, mis on Kalli kinnitusel mõlemad kvaliteetsed komöödiad. Peale nende sai eripreemia veel Lauri Vahtre kirjutatud näidend „See toru seal laes”.

Esimest korda 1995. aastal toimunud näidendivõistlust korraldatakse üle aasta. Eelmisel võistlusel jagasid esikohta Martin Algus ja Valmar Kass, ühtlasi võitis Algus toona ka teise koha. Esikoha võitnud „Janu” lavastas 2008. aasta kevadel Endla teater ja see kuulub tänavu Draama võistlusprogrammi.