Linn on jaotatud nelja piirkonda ning igas piirkonnas on vastutav politseiametnik, kes vajadusel abijõude saadab.

Turvalisuse eest majutuskohtades hoolitsevad maakonnad ise. Kui kohapealsed prefektuurid leiavad võimaluse saata lastega nagu tavaliselt kaasa ka politseivormis politseinikud, sõltub läbirääkimistest.

Kõigil peolistel, keda Tallinnas koolidesse majutatakse, on kaelakaardid ja need on nelja värvi, vastavalt piirkonnale, kus majutuskoht asub.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhi Aet Maatee sõnul ei ole varem niisuguseid kaelakaarte olnud ning varem pole ka Tallinna politseipatrullid saanud kohustust sõita oma marsruudil ka majutuskohtade lähedalt pidevalt läbi.

Kõik osalised saavad ka meelespea, kus muu info seas on ka see, kuidas käituda kuritegeliku olukorra puhul või kuidas seda ära hoida.

Lauluväljaku ning tantsustaadioni läheduses seatakse peo ajal ka liikluspiirangud. "Seal, kus lapsed liiguvad, bussi pealt maha tulevad, saab olema piirang 30 km tunnis ning kavatseme selles osas rakendada nulltolerantsi," ütles komissar Tänak.
"Esimesel kohal on laps, teisel üksikisik ning viimasel kohal auto," nimetas Maatee põhimõtte, mida noortepeol järgitakse. "Laulupeole tullakse ikka hobusega või jala," lisas ta.