Esimest korda on Eestist jõudnud lõpp-valikusse korraga kaks telesaadet. Parima lavastusliku telesarja kategoorias on finalistide sekka jõudnud ERR-i, Elisa ja produktsioonifirma Kassikuld koostöös valminud “Reetur”, mis võistlusel konkureerib kõrvuti 26 teise Euroopas valminud sarjaga. “Reetur” on seni olnud nähtav Elisa vaatajatele, kuid jõuab juba reedel, 18. septembril ka ETV ekraanile.

Kui telesarja kategoorias on Eesti ka varem olnud esindatud, siis tele-dokumentaali kategoorias jõuti lõpp-valikusse esimest korda. Sel aastal suurel reedel ETV-s tele-esilinastunud “252 päeva üksindust” jälgib esimese eestlasena üksinda ümber maailma purjetanud Uku Randmaa teekonda. Filmi režissöör on Kaidor Kahar, operaator-monteerija Tarvo Tammeoks. Kokku kandideerib kategoorias 25 teledokumentaali.

Taas on lõpp-valikusse jõudnud ka Raadioteatri kuuldemäng. Kahel korral kuuldemängude kategooria võitnud Raadioteater on tänavu lõpp-valikusse jõudnud järjekuuldemänguga “Othello”. Vanemuise teatriga koostöös valminud kuuldemängu on lavastanud Andres Noormets, helikujundaja on Taavi Kerikmäe ja helirežissöör Külli Tüli, peaosades kõlavad Jim Ashilevi, Sten Karpov, Liis Karpov. Kuuldemängude kategoorias võistleb 33 tööd. Viieosaline kuuldemäng on kuulatav Jupiteri lehelt.

PRIX EUROPA 2020 festival toimub 18-25. oktoobril Potsdamis. Festival toimus esimest korda 1987. aastal ja on aastatega kasvanud mõjukaimaks üle-euroopaliseks festivaliks, mis koondab Euroopa meediaorganisatsioonide silmapaistvaimad tööd. Tänavu on konkursil esindatud 28 riiki.