Aruanne publikule. Tartmusi kunstiostud

08.11.2019—09.02.2020

Viimase 10 aasta jooksul on Tartu Kunstimuuseumi kogusse lisandunud ostude ja annetuste kaudu erinevaid teoseid, muuhulgas nii fotograafiat, graafikat, maale, skulptuure, videot kui ka eksperimentaalseid installatsioone. Ülevaatenäitus nendest teostest annab võimaluse vaadata seda, mis tehnikad on olnud populaarsed ja tähtsad eesti kunstis, ning jälgida, mis teemad on pakkunud kõige rohkem huvi autoritele. See annab ka kunstihuvilistele võimaluse näha eesti kunstiajalugu tähtsamaid teoseid nii täna kui ka tulevikus.

Kuraatorid: Julia Polujanenkova, Heiti Kulmar

Müstika ja Eros
08.11.2019—05.04.2020

Tartu Kunstimuuseumi kunstikogu on suuruselt teine kunstikollektsioon Eestis ja näituse „Müstika ja Eros“ eesmärk on kogu tutvustamine seksuaalsust kajastavate teoste kaudu. Muuseumi kollektsiooni kuulub erootilisi karikatuure, intiimseid joonistusi, erinevaid seksuaalsust kajastavad allegoorilisi ja mütoloogilisi teoseid, mis annavad laiapõhjalise ja samas sügava baasi näituse koostamiseks. Näitus on jagatud alateemadeks: ahvatlus, partneri otsingud, promiskuiteet ehk ohjeldamatus ning perekond ja viljakus.

Kuraatorid: Amar Annus (Tartu Ülikool), Kadri Mägi

Noor Tartu – Mirjam Hinn „Kõrgepinge“
08.11.2019—12.01.2020

Mirjam Hinni näitus „Kõrgepinge” keskendub intensiivsetele meeleseisunditele ning nende rollile inimeseks olemise juures. Mirjam Hinni näitus „Kõrgepinge” kuulub Tartu Kunstimuuseumi näituste sarjas „Noor Tartu”, mille eesmärk on pakkuda eneseteostusvõimalust Tartuga seotud noortele kunstnikele.

Kuraator: Indrek Grigor

Näituste avamine algab kell 18.00 ja on kõikidele tasuta. Rohkem infot leiate muuseumi kodulehel.