Tallinna Linnahallis homme esietenduv Jerry Hermani "Linnupuur" kiikab Pariisi samanimelisse transvestiitide öö-klubisse ja homopaari abiellu.

Kuulsa muusikali lavastas Ivo Eensalu ja Eesti muusikalilava püsitähtede Tõnu Kilgas ja Katrin Karisma kõrval teeb üllatajana comebacki ooperidiiva Margarita Voites. Laulva transvestiidi osas paneb end proovile aasta parima mees-näitleja tiitli omanik Tõnu Oja ning kaasa teevad veel Ain Lutsepp, Peeter Oja, Andres Dvinjaninov, Kati Kivitar, Jaak Jõekallas ja Georg Otsa nimelise muusikakooli tudengid.

"Linnupuuri" tõlkis meistertandem Villu Kangur ja Tõnu Oja.

Muusikali toob lavale ühendus Smithbridge Productions, mille debüüdiks oli mullu Linnahallis Rogersi muusikal "Kuningas ja mina".

Kuus Tony auhinnaga pärjatud muusikal "Linnupuuri" (1983) muusikal põhineb prantslase Jean Poiret samanimelisel menukomöödial, millest on vändatud mitu filmi. Eesti kinopublik mäletab ameeriklaste varianti, kus peategelaspaari kehastasid tuntud koomikud Robin Williams ja Nathan Lane.

"Linnupuur" on üks neist 20. sajandi trenditeostest, mis kõneleb armastusest, ent teritab publiku nüristunud tähelepanu selle teema suhtes sellega, et seab rambivalgusesse ebahariliku paari.

Georges (Kilgas) ja Albin elavad tormilist abielu ning peavad ekstravagantset öö-klubi, kus Albin on transvestiidishow esistaar Zaza. Paari kooselu on kestnud juba 20 aastat. Nüüd satub selle proovikiviks Georgesi poeg Jean-Michel, kes teatab oma kavatsusest abielluda Anne iga, kes osutub geiliikumise vastase Edouard Dindoni tütreks. Et kombelisi pruudi vanemaid mitte shokeerida, riietub Albin Jean-Micheli emaks.

"Linnupuuri" muusika autor, New Yorgis 1933 sündinud Jerry Herman sai maailmakuusaks muusikaliga "Hallo, Dolly" (1964).

"Linnupuuri" mängitakse novembris ja detsembris kokku kaheksa korda.