Rünnaku ohvriks langes turvaaugu tõttu väike arv Internet Explorer 6 kasutajaid. Internet Explorer 7 ja Internet Explorer 8 kasutajate vastu rünnakuid tehtud ei ole. Microsoft teeb hetkel ööpäevaringselt koostööd Google’i ja teiste ettevõtetega, et turvaauk täielikult eemaldada.

Soovitame tungivalt arvutikasutajatel üle kontrollida oma veebilehitseja versioon, et see oleks uuendatud ning Windows XP kasutajatel paigaldada Windowsi uuendus Service Pack 3 (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=68C48DAD-BC34-40BE-8D85-6BB4F56F5110&displaylang=en). Kõigil teistel arvutikasutajatel soovitame samuti alla laadida Windowsi ja Internet Exploreri uuendused (http://www.microsoft.com/security/updates/ie.aspx).

Internet Explorer 8 kasutajaid oht ei puuduta ega saagi puudutada, kuna Internet Explorer 8 jaoks on vaikimisi sisse lülitatud Andmetäite vältimise süsteem (DEP), mis aitab vältida viiruste ja muude turvaohtude tekitatud kahjustusi arvutile. Seega ei ole kindlasti ohustatud kõik Internet Exploreri kasutajad, nagu meedias väidetud on. DEP-süsteemi kohta saab lähemalt lugeda siit (http://blogs.technet.com/srd/).

Lisaks DEP-süsteemile on Internet Explorer 8 puhul kasutusel ka SmartScreen filter, mis hoiab ära ohtliku tarkvara soovimatut paigaldamist. Samuti kuulub Internet Explorer 8 juurde ka XSS filter, mis kaitseb arvutikasutajat rünnakutes, mille eesmärgiks on konto- ja identiteediandmete vargused. Seega on Internet Explorer 8 Microsofti kõige turvalisem veebibrauser.

Microsofti meeskond tegeleb hetkel ööpäevaringselt turvaaugu parandamisega ning lähiajal saabub ka uuendus, mille abil turvaauk täielikult eemaldatakse. Anname arvutikasutajatele kohe teada, kui turvaauk on parandatud ning uuendus selle jaoks saadaval.