Näiteks on lepingu sissejuhatuses küll deklareeritud „Eesti peab olema maa, kus luuakse oma pere ja kodu ning kuhu on oodatud tagasi kõik need, kes on siit lahkunud välismaale”, aga peresid ja rahvastikku puudutav peatükk ei hiilga konkreetsusega. Selle peatüki ainus konkreetse tähtajaga punkt on lubadus korraldada 2021. aasta kohalike valimiste ajal rahvahääletus abielu kui mehe ja naise vahelise liidu määratlemise küsimuses. Kindlasti on see osale inimestele tähtis ideoloogiline küsimus, kuid märksa rohkemaid lastega peresid huvitab, kuidas iga kuu paremini ots otsaga kokku tulla. Mõni lause selle kohta lepingus on, aga konkreetsete tähtaegade ja summadeta, kuigi enne valimisi olid kõik erakonnad kõvad lubajad. Kõik lubadused polnud mõistlikud, aga mõne selge ja mõõdetava eesmärgi oleks võinud siiski kirja panna, arvestades, et haridus- ja lasteasutuste teenused on viimasel ajal olnud tarbijahinna indeksi kõige kiiremini kasvav osa (märtsi seisuga 12 kuu kasv 7,5%).

Lepingut iseloomustab konkreetsus poliitikute egole ja kinnisideedele tähtsates punktides, aga venivus tervele Eestile olulistes kavades.

Näiteks lubatakse eestlaste tagasipöördumise lihtsustamiseks luua uus nõustav institutsioon, aga teisal teatatakse selge sõnaga, et koalitsioon ei seadusta topeltkodakondsust. Päris paljude välismaal pere loonud väljarännanute jaoks oleneb selle küsimuse lahendusest, kas nende pere tunneb ennast Eestis teretulnuna või mitte. Koalitsiooni teisest lubadusest – kelleltki ei tohi võtta sünniga omandatud Eesti kodakondsust – piisab ainult juriidiliselt paksunahalistele. Väärib rõhutamist, et kodakondsuspoliitikas on vastu tuldud üksnes määratlemata kodakondusega alaliste Eesti elanike järeltulijatele – selleks et Keskerakonna vene leer lepingu poolt hääletaks.

Selline stiil iseloomustab kogu lepingut: konkreetsus üksikutes poliitikute egole ja kinnisideedele tähtsates punktides, aga venivus tervele Eestile olulistes kavades. Tegemist on tõsise pretendendiga Eesti ajaloo kõige küünilisema koalitsioonilepingu tiitlile.