Dustin lõi eile Iirimaa eelvooru käigus toimunud televisioonihääletuses ülejäänud viit finalisti, vahendas BBC. Esikoha kindlustas kultusnukule laul, kus ta esitas kalkunikulinat.

Laulu on komponeerinud Darren Smith ja Simon Fine ning see juhib tähelepanu lauluvõistluse muutumisele leerideks - viimastel aastatel on Eurovisioon saanud kurikuulsaks regionaalsel põhimõttel punktide jagamise tõttu.

„Värista oma sulgi ja tõsta esile oma nokk, raputa seda nii itta kui läände. Lehvita oma eurokäsi ja eurojalgu, lehvita neid kalkunirütmis,” kõlavad laulu sõnad.

Nüüd on Dustin võtnud sihiks taastada Iirimaa uhkus, mida viimaste aastate kaotused Eurovisioonil on morjendanud. Iirimaa nimel on lauluvõistluste võitude rekord, nimelt on nad suutnud Eurovisioonilt koju tuua lausa seitse võitu.

Kuigi lind võitis kodumaise eurolaulu konkursi, siis tuleb tal nüüd silmitsi seista pingetega, mida pakub võistlemine kõigi teiste Euroopa riikidega. 20. mail astub ka Serbia pealinnas Belgradis võistluse esimeses poolfinaalis lavale ning edu korral läheb püüdma ka võitu.