Kõigepealt märgati veidrat seadet hommikusel tipptunnil ühe silla juures. Kohale tuli politsei, sild suleti ja pommimeeskond lasi veidra paki õhku. Veidi aja pärast tuli samalaadsete esemete leidmisest teateid kogu Bostonist, teatas Reuters.

Kohalikud võimud mobiliseerid erimeeskonnad, föderaalagendid, sada politseinikku. Suleti maanteed, rongiliin, sillad ja osa jõekaldast.

Telekompanii Turner Broadcasting teatas, et kahtlastlusäratavate pakendite viskamine mõningatesse linna punktidesse oli uue saate reklaamiürituse osaks ja ei kujutanud endast mingit ohtu. Kompanii paigutas reklaampakendid sildade alla ja teede lähedusse ja Bostoni politsei hinnangul põhjustaski pakendite niiöelda „tundlikesse kohtadesse” asetamine paanika. Reklaam kujutab endast tumedast plastikust tablood, millel on plinkivatest tuledest naerunägu.

Politsei on arrteerinud Turneri kompanii palgatud mehe, kes reklaame linnas laiali paigutas. Reklaamimeest ootab kuni viieaastane vanglakaristus võrdlemisi uue paragrahvi alusel: hiljuti võeti USA-s vastu seadus, mis lubab vanglakaristuse mõista „petliku seadme” paigaldamise eest.

Sama Turner’i reklaamikampaania toimus ka teistes USA linnades: New Yorkis, Los Angeleses, Chicagos, Atlantas, Seattles, Portlandis, Austinis, San Franciscos ja Philadelphias. Seal on tablood oma naerunägudega juba paar nädalat üleval olnud ja pole siiani teadaoleavalt paanikat põhjustanud.