Natsismi teema on Venemaal aktuaalne, kirjutab Newsweek.

Kui noorteorganisatsioonid nimetavad eestlasi fašistideks, siis Vene dissidendid võrdlevad Našit, Molodaja Gvardijat ja teisi taolisi liikumisi hitlerjuugendi 1930-40 aastate moega.

Kuid našistide peamiseks eesmärgiks pole Eesti, vaid hoopis USA. „Tuli aeg lõpetada arusaamisega, et Ameerika on kõige tugevam ja mõjukam impeerium,“ ütles vanim Naši osaleja Nikolai Pantšenko.

Noored natsionalistid lõid Kremli toetusel tugeva ja distsiplineeritud organisatsiooni, et võidelda võimalike vaenlastega nii riigi sees kui ka väljaspool. Üheks peamiseks našistide eesmärgiks on vältida riigisiseseid muudatusi: 15 000 liikmest koosnev organisatsioon on suunatud tõhusaks võitluseks võimalike oranžide revolutsioonidega.

„Eesmärgiks oli luua ideoloogiat, mis põhineb absoluutsel truudusel presidendile ja tema valitud kursile,“ ütles üks Naši liikumise asutaja Sergei Markov.

Noorteühendus korraldas mais sõjaõppused, kus noored õppisid marssima, relva lahti võtma ja tulistama.

Eestiga piirnevas linnas Sosnovõi Boris külastasid Naši esindajad vene kooli, kus näitasid filmi „Mehelikkuse tunnid“. Pantšenko jutustas kooliõpilastele, et Venemaal on aeg muuta olukorda selliste tugevate inimestega nagu našistid seda on.