ESIETENDUS:

18:00 Noblessneri jahtklubi II korrusel, kogupere muusikal "Valge maailm". Muusikaline ja realistlik muinasjutt Valges Maailmas valitsevast Jääkuningannast. Juba homme peaks võimu üle võtma tema tütar Pa I, ehk Pa Esimene. Kõik on Igavikuline ja vaikne, külm ja valge. Teisisõnu – korras ja rahulik. Ja…igav! Küla vanemad elanikud siiski teavad, et hoolimata Kuninganna püüdlusest läbi ühetaolisuse lapsi segadustest ja soperdamistest eemale hoida, ei ole kunagi miski püsiv. Kuigi Jääkuninganna arvab, et kui on igav, siis on asjad maailmas korras, ei ole maailm siiski loodud külmaks ja igavaks. Kunagi ei ole ta ühetaoline. Loomulikult leidub värviline ja kirev naljamees Nurre, kes ühtäkki eikusagilt ilmub rõõmu ja soojust levitama.

Kärt Tomingas, Tarvo Krall, Maarius Pärn, Harri Ausmaa, Jane Lauter, Anu Randmaa
Lavastaja ja seade: Tamur Tohver
Kostüüm: Ellen-Alice Hasselbach
Laulutekstid: Tamur Tohver
Helilooja: Tarvo Krall
Liikumine: Siim Tõniste

EESTI ARHITEKTUURIPREEMIAD 2015

20:00 Kultuurikatel,Katelde saal, Põhja pst. 27A, Eesti arhitektuuripreemiate galaõhtu.

Galaõhtul kuulutatakse välja:
Eesti Kultuurkapitali,
Eesti Arhitektide Liidu,
Eesti Sisearhitektide Liidu ja
Eesti Maastikuarhitektide Liidu
2015. aasta arhitektuuri aastapreemiate laureaadid 15 kategoorias.

Õhtut juhib Guido Kangur,
laserharfil musitseerib Tiit Kikas
pidu jätkavad live`is laval Airi Allvee & Underwater ja DJ Heidy Purga.
Lavastaja ja stsenarist on Urmas Lennuk, vahesketšide autor on Margit Mutso.

MODERN TALKING RELOADED

23:00 Mishka Club, Parda 8. Modern Talking tribute-show. Kõlavad ainult kõige paremad unustamatud hitid ansambli repertuaarist. Tegemist on live-kontserdiga.

***

LAUPÄEV:

VABATAHTLIKE PÄEV

5. detsembril tähistatakse ülemaailmselt rahvusvahelist vabatahtlike päeva. Sel päeval soovib ka Päästeamet tuletada ühiskonnas meelde, et meil on suur hulk inimesi lähedal ja ümber, kes panustavad oma vaba aega riigi sisejulgeolekusse. Selle märgiks lasevad komandod üle Eesti laupäeval kell 12 sireeni.

Eestis on üle 1700 vabatahtliku, kes on omaalgatuslikult loonud kokku 112 vabatahtlikku komandot üle Eesti. Koos kutseliste ja vabatahtlike päästjatega on Eestis üle 3400 päästja ja ligi 200 komandot.

5. detsembril toimuvad lisaks üle Eesti ka erinevates paikades ohutuspäevad. Rahvusvahelist vabatahtlike päeva on tähistatud alates 1985. aastast, kui ÜRO Peaassamblee selle välja kuulutas.

HORTUS MUSICUS

16:00 Väravatorn, Tallinn. "Selge valgus” / “Chiara luce" Ansambel Hortus Musicus. Kunstiline juht Andres Mustonen. Saksa heliloojate muusikat sajandite tagant.

KORVPALL:

17:00 Tartu Ülikooli Spordihoone. Alexela korvpalli meistriliiga detsembri esimeses kodumängus külastab TÜ/Rocki sadamalinna Pärnu esindus.

RAHMANINOV

19:00 Jaani kirik, Tallinn. Sergei Rahmaninov “Koguöine jumalateenistus”. Üks tuntumaid ja ainulaadsemaid suurteoseid vene liturgilisest muusikast, Sergei Rahmaninovi 1915. aastal kirjutatud 15-osaline tsükkel õhtupalveid kätkeb endas hulga ortodoksi kirikumuusika traditsioone, mida Rahmaninov on „värvinud“ talle nii omaste romantiliste kõlade ja hingestatusega. Rahmaninovi “Koguöine jumalateenistus” kuulub juba aastaid Eesti Filharmoonia Kammerkoori ‘kullafondi’. Seekordse kontserdi teeb eriliseks võimalus kuulda seda Eesti parimate kooride esituses. Koos Eesti Filhanrmoonia Kammerkooriga on laval Kammernaiskoor Sireen, Tartu Ülikooli Kammerkoor ning Collegium Musicale.

***

PÜHAPÄEV

ISLANDI MUINASJUTUD KUMUS

12:00 Perehommik Täpiga. Kumu 5. korrus, kaasaegse kunsti galerii. Millised on lugude jutustamise traditsioonid Islandil? Kuidas kunstnikud lugusid jutustavad? Ja miks on lugude jutustamise oskus üldse oluline? Detsembrikuu erinevatel pühapäevadel toimuvad näitusel jutuvestmised, kuhu on oodatud kõik huvilised, mudilastest täiskasvanuteni. Kuni 8-aastastele lastele on programmis osalemine tasuta.

JÕULUFOLK 2015 ja PAIDE JÕULUKROON

Paide keskväljakul on kell 10-16 jõululaat, Raekojas saab vaadata saanitekkide näitust, kirikus kuulata kontserti

16.00 Paide Kultuurikeskuses Järvamaa pärimuspidu „Jõulufolk`2015“. Toimub pidu vanavanemate jõulukommetega, ühistantsimine ja ühismängimine ja üks mõnus Eesti simman.

ADVENDIKONTSERT

16:00 Viljandi Jaani kirik, Voces Musicales Dirigent: Toomas Siitan. Kaastegevad: Ene Salumäe (orel), Imre Eenma (viola da gamba). Kavas: Schütz & Scheidt.

FOLK-METAL

19:00 Klubi Tapper, Tallinn. Šveitsi folk-metali esinumber Eluveitie. 2002. aastal loodud Eluveitie muusika põhineb Göteborgi-stiilis Rootsi metalil, mida vürtsitavad traditsionaalsed folk-pillid viiulitest torupillide ja väntorelini. Peamiselt ingliskeelsetele lugudele pakuvad vaheldust laulutekstid väljasurnud Gallia keltide keeles, mis põhinevad iidsetel palvetel ja manamistel. Eluveitie on seni välja andnud kuus stuudioplaati ja tunnistati möödunud aastal kodustel muusikaauhindade jagamisel Šveitsi parimaks kontsertbändiks. Hetkel koosneb nende lavarivistus kaheksast muusikust.