Laupäevaks on sünoptiku sõnul väikselt kõrgrõhuharjalt loota ilusamat ilma. Sooja on 1 kuni 6 kraadi. Päeval tugevneb aga edela- ja lõunatuul kiiresti ja hilisõhtuks ulatuvad saartel puhangud 25 m/s, merel veel enam. Kõige tormisemad on iilid öö hakul, pärast keskööd läheb õige pisut lahedamaks.

Pühapäeval sajab vihma ja lörtsi ning sadu on tugevam varahommikust keskpäevani. Sooja on öösel 0 kuni 4 ja päeval 3 kuni 5 kraadi. Pühapäeval jätkub tormine ilm, kuid esmaspäevaks saab sünoptiku kinnitusel suurem möll ja sadu läbi.

Nädala esimesed päevad peaksid Paljaku sõnul rahulikumad tulema. Esmaspäeval sajab lörtsi ja vihma, päevaks jääb veel kohatisi sajuhooge. Puhub tugev edela- ja läänetuul, õhtupoolikul see aga nõrgeneb. Õhutemperatuur on 1 kuni 5 kraadi.

Teisipäeval peaksid sajud enamasti lörtsina tulema, kuna on miinuskraade oodata. See tähendab ka, et tuleb arvestada teede-tänavate libedusega. Samas pole need miinuskraadid sünoptiku kinnitusel suund talvele. Öösel puhub mõõdukas edelatuul, päeval pöördub tuul loodesse ja tugevneb. Õhutemperatuur langeb öösel -4 kuni 1 kraadini, päevane varieerub -1 kuni 3 kraadi vahel.

Nädala teiseks pooleks on Paljaku sõnul kindlasti uusi tsüklone ja vihisevat tuult oodata, kuid edasise prognoosi võib pea peale pöörata eeldatavalt trajektoorilt 100-200 km kõrvale kalduv tsüklon. Kolmapäeval oleme kõrg- ja madalrõhuala piirimail. Kohati tuleb kergeid sajuhooge, sajab lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on -3 kuni 3 kraadi.

Neljapäeval jõuab Stockholmi lähistele madalrõhkkond, mis liigub eeldatavalt üle Soome lahe itta ning Eesti jääb selle lõunaserva. Öösel hakkab saartel lörtsi ja vihma sadama, hommikuks levib sadu üle Mandri-Eesti ja muutub intensiivsemaks, Ida-Eestis võib algul ka lund tulla. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3, päeval 0 kuni 4 kraadi.

Reedeks on uut madalrõhkkonda Norra rannikule oodata ja selle servas võib tekkida uus osatsüklon, mis üle Läänemere liigub. Kas tsüklon liigub Eestist põhja või lõuna poolt, lubab EMHI täpsustada esmaspäevases ülevaates.