Seega lubab firma oma advokaatide abil kohtus tõestada, et tegelikult on kliendi bioloogiline isa Eesti kodanik, kes on saanud oma kodakondsuse sünniga ja kelle esivanemad on sündinud Eestis enne 1940. aastat. Töötsükkel kodakondsuse saamiseks on lehekülje väitel 6-8 kuud.

Portaalile lisab markantsust ka fakt, et kuigi kindla riigi klientuuri pole saidil määratletud, siis samas uurides portaalist topeltkodakondsuse võimalikkust riigis, kust klient on pärit, siis on seal ära toodud vaid vastavad Venemaa õigusaktid, mis antud valdkonda reguleerivad.

Niisamuti toob portaal ka Läti, Bulgaaria ja Rumeenia kohta välja riikide seadustest tulenevad eripärad, mida kasutades on võimalik vastava riigi kodakondsust taotleda. Samas on aga Eestit puudutav info portaalis kõige põhjalikum ning sealjuures ära toodud ka konkreetsed hinnad, mille eest kodakondsust on võimalik saada.

Kaitsepolitsei pressiesindaja sõnul tuleb sellistesse portaalidesse suhtuda skeptiliselt. "Kõike, mida internetiavarustes leida võib, ei tasu tõsiselt võtta. Sedalaadi lehekülgedest ei maksaks otsida ohtu riigi julgeolekule, vaid märksa lihtsakoelisemat kelmust," ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Firma Profi-l Praha sro, kes eelpool kirjeldatud teenust pakub, väidab end olevat Tšehhi päritolu ning nende kontor asub portaali andmetel Prahas. Firma on enda väitel tegutsenud aastast 2006 ning pakub kõiki Euroopa Liidu sisserändega seonduvaid teenuseid. Otsides firmat Tšehhi äriandmebaasidest, siis enamikes neist on firma andmed ning registreerimisnumber olemas.