Päeva esimeses mängus Gelsenkirchenis võis aga sageli nautida argentiinlaste iga liigutust. Serblaste vastu tulid neil kohati söödud täiuslikult välja, tulemuseks mitu ilusa kombinatsiooni järel sündinud väravat. Kõige krooniks oli Esteban Cambiasso 31. minuti tabamus, mis tegi seisuks 2:0. Argentina tagus võrgu palle täis meeskonnal, kes valikturniiril oli lasknud endale lüüa vaid ühe värava!

Reutersi hinnangul kerkis Argentina hoobilt turniiri favoriidiks, tänane meeskond näib omal ajal (1978, 1986) maailmameistriks tulnutest veelgi vingem. VIP-looÏist elas kaasmaalastele ennastunustavalt kaasa 1986. aasta kangelane Diego Maradona. Praegune tiim on aga lausa täis “uusi Maradonasid”.

“Kui tiim võitleb nõnda ühtselt nagu täna, toob see ka tulemuse,” ütles viienda värava löönud Carlos Tevez. “Meie söödumäng oli tõeliselt nauditav. On au mängida koos nii paljude suurepäraste palluritega.”

Serbia peatreener Ilija Petkovic oskas ainult vastaseid õnnitleda. “Nad olid paremad igas mänguelemendis,” ütles ta.

Rodriguezilt kaks väravat

Kaks väravat lõi Argentina kasuks Maxi Rodriguez, ühe lisasid Cambiasso, Hernan Crespo, Tevez ja noor täht Lionel Messi. Mänguniitide traageldajana paistis taas silma Juan Roman Riquelme.

Rodriguez hoiatas, et mõelda tuleb juba ettepoole, võita ka järgmine mäng ja alagrupp. “Me ei suudaks enam paremini mängida,” arvas Cambiasso. “Kuid saime täna palju enesekindlust.”

Alagrupi esikohamatšis kohtuvad Argentina ja Holland omavahel. Tänu paremale väravate vahele piisab Argentinale viigist.

Elevandiluuranniku mäng Hollandiga kulges nagu avavooru heitlus Argentinaga. Aafriklased jäid 0:2 taha, ründasid seejärel maruliselt, aga suutsid tagasi mängida ainult ühe värava.

Holland lõi oma väravad avapoolaja keskel neljaminutilise vahega. Skoori avas karistuslöögist Robin van Persie, teise kolli lisas Ruud van Nistelrooij. Elevandiluuranniku poolt vastas kauni tabamusega Bakary Kone.

“2:0 eduseisuni mängisime hästi, seejärel kaotasime oma mängu,” tõdes hollandlane Mark van Bommel. “Jätkasime kehvalt ja peame sellest õppima. Elevandiluurannik on ohtlik vastane.”