Arvult 15. Masters of Formula 3 senine ajalugu näitab, et Zandvoorti ringrajal kiired olnud mehed jõuavad hiljem ka vormel 1 tippu. Kui läbi ajaloo on võidusõidu suutnud võita David Coulthard, Jos Verstappen, Takuma Sato ja Christian Klien, siis paljud tänased tipp-piloodid on Zandvoortis pidanud leppima tagasihoidlikuma kohaga.

Nii näiteks jäi kuulsal võidusõidul napilt teiseks Ralf Schumacher. Pjedestaali kolmandale astmele on Zandvoortis tõusnud Marc Webber, Nick Heidfeld ja praegu indysarjas kihutav brasiillane Helio Castro Neves.

Tagasihoidlikumalt on seal esinenud sellised vormelimaailma suurkujud nagu Juan Pablo Montoya (4. koht), Jenson Button (5.), Rubens Baricchello (6.) ja Jarno Trulli (18.).

Marko Asmerile on see Marlboro Mastersil teine start. Mullu lõpetas võitjale 38 sekundit kaotanud eestlane 16. kohal.

Tänavu on Briti vormel 3 sarja liider Asmer juba üks favoriitidest, leiab võistluse ametlik väljaanne. Kokku alustab täna kvalifikatsioonisõite 38 tippsõtjat 16 maalt.

Peategijateks on ilmselt Saksa ja Briti vormel 3 klassi parimad. Üheks võimalikuks üllatajaks pakuvad korraldajad tänavu loodud Kimi Räikköneni tiimis sõitvat Bruno Sennat, kes on legendaarse Ayrton Senna nõbu.

Kuna võistlused on vormel 3 klassis n-ö mitteametlikeks maailmameistrivõistuseks, ei peeta sel ajal muudes riikides vormel 3 võistlusi.