Mulluse võitja Jüri Jaansoni esikoha kaitsmist üritavad lisaks Copile raskemaks teha soomlane Klaus Geiger, Läti esisõudja Andris Reinholds ning Jaansoni arvates ka kodune konkurent Tõnu Endrekson. "Tõnu ületab mind jõunäitajate poolest ning see võib ergomeetri tõmbamisel kajastuda," sõnas Jaanson.

Jaanson on talvel ergomeetrit tõmmanud täpselt nii palju kui suviseks ettevalmistuseks tarvis. "Ergomeetrit on esmajoones vaja meditsiinilistel testidel. Üldiselt pole ma aga leidnud otsest seost ergomeetri tulemuse ja sõudmise arengu vahel," sõnas Jaanson.

Ka Cop on tänavu sunnitud ergomeetrit rohkem tõmbama, sest Sloveenias kattusid järved jääga, mida igal talvel ei juhtu. Mullu tuli Cop koos Luka Spikiga kahelisel paarisaerulisel paadil maailmameistriks, novembris-detsembris käisid mõlemad mehed harjutamas Austraalias tulevases olümpiapaigas. Ometi pole Cop veel otsustanud, kas ta võistleb Sydneys ühe- või kahepaadil.

"Igal juhul alustan kevadist maailma karikasarja ühepaadil. Ilmselt osaleme ka Luzerni olümpiakvalifikatsiooni regatil," lubas Cop. Kui Cop või Spik peaks saama ühelisel Sydney pileti, ei jää teinegi mees koju -- olümpiakoha juba taganud kahelisele leitakse andekate noorte seast uus partner.

"Peame proovima ühelist kasvõi selleks, et emba-kumba mehe haiguse või vigastuse korral oleks tagavaravariant," lisas Cop.

Lätlane Reinholds eelistab tõstmist ergomeetri tõmbamisele. Veetreeninguid loodab ta Lätis alustada alles aprillikuus, kuid sellegipoolest lõunalaagrisse ei sõida. "Tunamullu harjutasin talvel Austraalias, kuid loodetud vormitõusu see ei toonud. Raiskasin ainult raha," rääkis Reinholds.

Mis puudutab tänast võistlust, siis Cop ega Reinholds oma esikohavõimalustesse eriti ei usu. Copi ainus eesmärk on parandada isiklikku rekordit.

Esmakordselt lööb kaasa osavõtjaid, kes võistlevad interneti vahendusel. Kuid esialgu plaanitust jäi konkurents siiski lahjemaks -- meeste ühepaadil ei osale ükski oma kodumaal viibivatest kuulsustest. Vaid meeskonnavõistluses teeb kaasa Itaalia koondis, kelle seas on MM-il ja olümpial käinud sõudjaid.

Tallinna Spordihallis algavad eelvõistlused kell 11 ja finaalid kell 15.