“Edasipääs oli muidugi helesinine unistus,” tõdes Eesti meeskonna õnnelik kapten Ain Suurthal. “kuid ma ei tahtnud uskuda ka neid inimesi, kes juba Eestis rääkisid, et meil võib olla raskusi alagruppi püsimajäämisega.”

Eesti noor võistkond koosseisus Jaak Põldma, Vladimir Ivanov, Jürgen Zopp ja Mikk Irdoja kaotasid küll Euroopa/Aafrika tsooni III grupi play-offis mõlemad kohtumised, kuid alagrupist kaasavõetud üliväärtuslik võit Leedu üle tagas pääsu järgmisele tasemele.

Eesti kaotas nii Monacole kui ka Türgile 2:1, kuid Leedut võideti sama tulemusega. Leedu võitis omakorda Türgit 1:2, kuid kaotas Monacole 0:3. Kaotuseta Monaco tagas kindla edasipääsu, Eesti ja Leedu vahel aga tekkis surnud ring. Tänu parematele matšide suhtele said eelise eestlased.

“Eks õnne peab spordis ikka olema,” muheles Suurthal. “Tegelikult sai õnn alguse juba siis, kui meile loositi ülisoodne  alagrupp.” Tema sõnul mängisid leedukad neile laupäeval kätte veel järgmisegi trumbi. “Me ei suutnud aru saada, miks nad ei pannud pärast 2:0 eduseisu Türgi vastu paarismängus välja oma esindusvõistkonda,” tõdes Suurthal. “Samas aitas palju kaasa ka see, et ise suutsime Monaco käest paarismängus võidu kätte saada.”

Suurthal rääkis, et on poiste esituse üle väga rõõmus. “Võtsime kõik vajalikud võidud.”

Türgi vastu läks Mihkel Irdojal ja Jürgen Zoppil paarismängu võit napilt käest, kuid Suurthali sõnul oli edasipääs juba kindel.