10., 11. või 12. detsembril kooskõlastab Eesti Jalgpalli Liit (EJL) koostöös Prantsusmaa palliliidu ja FIFAga mängu korraldamise üksikasjad.

EJLi peasekretär Ainar Leppänen ütles Eesti Päevalehele, et FIFA otsus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu. "Otsuse tegi sama komitee, kes 7. novembril jõudis järeldusele, et mäng tuleb ikkagi pidada," selgitas Leppänen.

"Monaco on mängimiseks ja kohtumise korraldamiseks hea koht, selles mõttes pole Eesti Jalgpalli Liidul valiku vastu midagi. Iseasi, mis see kõik maksma läheb. Rahateemal loodame rääkida detsembris toimuval Eesti ja Prantsusmaa palliliidu ning FIFA koosolekul," jätkas Leppänen.

EJL jäi Leppäneni sõnul lõpuni kindlaks Küprose eelistamisele. "Meil on saareriigi pallijuhtidega väga head suhted, Küprosel saanuks maksimaalse kvaliteedi juures läbi ajada minimaalsete kulutustega."

Shotlased aga Küprosega ei nõustunud ning FIFA korralduskomitee valis sellest lähtuvalt tõeliselt neutraalse mängupaiga. FIFA ametnikud viitasid mängude korraldamise juhendile ning arvestasid Leppäneni teatel vaid tõika, et Eesti ja Shotimaa ei jõudnud kokkuleppele. Et shotlaste vastuväide Küprose-variandile (fännid peavad liiga kaugele sõitma) rohkem kui lapsik oli, maailmaorganisatsiooni otsustajaid ei huvitanud.

VILLE ARIKE