Esmakordselt koos võistlev paatkond saavutas poolfinaalis Saksamaa, Poola ja olümpiavõitja Itaalia järel 4. koha ning jäi esimesena medaliheitlusest välja. Eesti meeskond jätkab nüüd võistlust B-finaalis 7.-12. kohani.

“Mehed andsid endast maksimumi ja neljas koht oli loogiline tulemus,” lausus kommentaariks sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. “Saksamaa ja Itaalia tugevus oli teada, Poolaga lootsime õnne kaasabil konkureerida.”

Eesti neljapaat (Leonid Gulov, Tõnu Endrekson, Andrei ·ilin, Silver Sonntak) alustas poolfinaali tempokalt, juhtides 500 m kohal olümpiavõitja Itaalia ees. 1000 m vaheaja punktis olid itaallased liidriks tõusnud ja Eesti jätkas neljandana. Sama järjestus püsis ka pärast 1500 m läbimist. Kaotus Itaaliale oli siis 4 sekundit.

Viimasel viiesajal tõstsid tempot Saksamaa ja Poola. Seevastu Eesti sõudjad tulid Itaalia neljapaadile kahe sekundi võrra lähemale, kuid kolmas koht jäi siiski veel kättesaamatuks.

“Neljapaat on siin Luzernis juba näidanud, et valik on õige ja paatkonnal on perspektiivi. Rasketes tingimustes, kus tänagi hommikul oli 29 soojakraadi, on sõidetud vastavalt hetkevõimetele,” rääkis Tults.

Pühapäevases B-finaaliski ei saa meestel kerge olema. “Selleks, et kedagi seal edestada, tuleb sõita kasvõi veri ninast välja,” iseloomustas sõudejuht MM-i konkurentsi. Eesti neljapaadi eesmärgiks on lõpetada vähemalt teisena, mis tagab kokkuvõttes koha esikaheksas.

Tulemused: Luzerni MM. Neljapaadi poolfinaal: 1. Saksamaa 5.45,81; 2. Poola 5.47,56; 3. Itaalia 5.48,63; 4. Eesti 5.50,73; 5. Valgevene 5.51,84; 6. Austraalia 5.52,86.