Laupäeval oli meeste ühepaatide konkurents tihe, kuuest eelsõidust pääses finaali vaid võitja. Jaanson kaotas Joevis Loefsile (Holland) 28 sajandiksekundiga. Finaali esikolmikusse jõudsid hollandlased Merlin Vervoorn ja Gerard Eggelmeers ning sakslane Sebastian Mayer.

Pühapäeval oli võistlejaid vähem ja finaali viinuks ka eelsõidu teine koht, paraku oli Jaanson nüüd kolmas. Võitis lätlane Uldis Reinholts Eggelmeersi ja teise hollandlase Michael Bartmani ees.

"Tulemused vastavad veetreeningul kogutud kilomeetritele," ütles treener Mihkel Klementsov. "Hollandlased on läbinud tänavu kanalil 2000 kilomeetrit, Jaanson neli korda vähem. Tehnika on Jaansonil õnneks korras ja lubab hooaja teisest poolest paremat loota.

Ka Jamnesi ja Hermi etteastet ei saa laita, sest nendegi ettevalmistus on nii-öelda sissetöötamise faasis. Suhteliselt kõige paremini esines hoopis Andrei Shilin, kes jäi kuni 23-aastaste ühepaadisõudjate finaalist napilt välja."

Jaanson keskendub nüüd uuesti treenimisele ega võistle enne, kui kuu lõpul Münchenis algaval MK-sarja avaetapil. "Tippvormi me selleks ajaks veel ei taotle, kuid "musta töö" pealt tahame saada võimalikult hea tulemuse," lisas Klementsov. Jaanson ise on öelnud, et keskendub tänavu ühele võistlusele, hilissuvel Prantsusmaal toimuvale MM-ile.

Eesti spordi jälgijaile hästi tuntud ühepaadisõudjaist on Klementsovi sõnul kõrvale astunud Thomas Lange. Saksamaa koondises täidab Lange koha 1994. aasta maailmameister Andre Willms. Hooaja jätvat vahele Shveitsi tuus Xeno Müller. Jaansoni muud rivaalid eesotsas 1995. aasta maailmameistri sloveen Iztok Copi ja tshehh Vaclav Chalupaga aga alustasid hooaega samuti vaikselt - MM-ini jääb ju ligi neli kuud.

GUNNAR PRESS