“Usun, et oleme saanud Jüri Jaansoni, Leonid Gulovi, Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsä näol esinduspaadi, kes on võimeline võitma kus tahes,” rõõmustas sõudeliidu president Rein Kilk.

Eesti paat jõudis teistest mööda 400 meetrit enne finišit ja võttis esikoha. “Finaal klappis ilusasti. Eelsõidus olime ehk veel pisut krobelised ja jäime kaua samas koosseisus sõitnud tšehhidele alla. Finaal oli meie pidu. Ootasin, millal meie eessõudja Andrei viimase välja paneb, ent taipasin siis, et läheme niigi viimase peal,” kommenteeris Endrekson, kes Ateena olümpial sõudis veel Guloviga kahepaadis.

Ühepaadi olümpiahõbe Jaansongi ei kahetse otsust istuda neljapaati. “Seisund läheb järjest paremaks. Kui ma veel paar-kolm kilo alla võtan, libiseb paat veelgi paremini,” naljatas Jaanson.

Eesti neljapaat pole veel otsustanud, kas minna Müncheni regatile või panustada MM-ile. “Tippsõudjad teavad, et MK-etapi võit ei kannatada võrdlust MM-medaliga,” vihjas Jaanson.

Huvilistele võib tunduda, et oleme midagi ära andnud, kui vahetasime kolm head paatkonda Ateena olümpiamängudel ühe tipp-paatkonna kasuks. “Pärnu katsevõistlustel jäi meeste endi valida, mis paadi heaks nad Etoni MK-etapil otsustavad. Ühepaati ei tahtnud keegi, neli edukamat eelistasid neljast, millest võib tõesti kujuneda võitjapaat ehk Eesti sõudmise visiitkaart,” rõhutas Kilk.

“Me pole midagi kaotanud. Kahe- ja neljapaadis on jäme ots pärnakate käes. Loodan, et ka Narva poisid end näitavad. Münchenis tuleb meil välja viia mõni Matti Killingu üksikaerupaat. Liigume ülesmäge,” usub Kilk.

Allar Raja ja Silver Sonntak kahepaadil olid Etonis üheksandad. “Poiste koostöö jätab veel soovida. Aga praegune seis ei peegelda täit tõde. Ma ei kahtle, et tegin ise õigesti, kui istusin neljapaati. Sellel arvamusel on teisedki,” lisas Endrekson, kes leidis juba kevadel, et vähemalt tänavu pole mõtet kahesele panustada.

Ainus küsimus, mis veel lahtine, on neljapaadi osavõtt juuni keskel toimuvast Müncheni regatist. “Jüri ja Tatjana Jaanson on seda meelt, et tuleks MM-i nimel mahutreeningut teha ja München unustada,” pakkus Kilk. “Tegime mahtu viimati Belgradi laagris. Viimasel ajal oleme intensiivsusele rõhunud. Vahest tuleks tõesti mahu kasuks otsustada,” sõnas Endrekson.

Kui nii, et teeb neljapaat vahepeal mõne kergema stardi ja läheb uuesti tippkonkurentsi 8. juulil Luzernis. Sealt jääb Jaapani MM-ini veel kuu.