Vigastusega kimpus olnud koondise tehnilist poolkaitsjat Joel Lindperet mainis vaid Tartu Tammeka treener. Näinud kümme päeva A Le Coq Arenal Flora ja Tammeka mängu, polnud see ka mingi ime, sest vormi koguv Juki (Lindpere hüüdnimi jalgpallurite seas) tegi platsil, mida tahtis, olles kogu Flora mootor.

See, et vormikõveraga selgelt allapoole liikuv veteranieas Martin Reim (34) vaid kaks häält sai, pole ime. Erakordne on hoopis fakt, et TVMK-s sama kohta mängiv 36-aastane Andrei Borissov kogus soliidsed viis häält ja murdis end kindlalt Tähtede meeskonda. Huvitav fakt – Eesti kodakondsusega veterani Borissovit nägid oma koostatud koosseisus enamik n-ö vastasleeri ehk Flora süsteemi klubide peatreenereid.

Flora treener omasid ei hinda

Suurima üllatusena ei nimetanud tänavused meistrivõistlused neljandana lõpetava Flora ametist lahkuv peatreener Janno Kivisild enda sümboolsesse koosseisu ühtegi Flora mängijat.

Oma klubi mängijaid ei nimetanud ka Valga, Tartu Merkuuri ja Tallinna Dünamo treenerid, kuid nende klubide mänguklass ja mängijate individuaalsed oskused on Florast selgelt nõrgemad.

Viikmäe ja Zelinski: null häält

Kõnekas, et tublit konkurentsi osutas koondise väravavaht Artur Kotenkole Viljandi Tuleviku puurilukk, 25-aastane Pavel Londak. Mees, kelle puhul mängijad juba mõnda aega mainivad, et tegemist on väga kindla väravavahiga.

Suurim üllatus, et ühegi treeneri häält ei pälvinud rahvuskoondise üks põhiründajaid, 26-aastane Kristen Viikmäe, kes välismaalt naastes tänavu Flora särgis 13 mängu kaasa teinud ja neis kaheksa väravat löönud. Sama kehtib Levadia esiründaja, kodumaal väidetavalt suurimat palka teeniva 30-aastase Indrek Zelinski kohta, kelle arvel tänavu 16 väravat.

Nad kõik jäid selles võrdluses alla eakamale, 31-aastasele Narva Transi snaiprile Maksim Gruznovile, kelle ees peab aastate pikkuse stabiilse väravate löömise tõttu kummarduse tegema.

Neemelo ja Smirnov parimad

Selle hooaja tõusev täht, 23-aastane ründaja Tarmo Neemelo pälvis kõikide treenerite kõrge hinnangu. Nii nagu ka tema meeskonnakaaslane, parempoolkaitsja Maksim Smirnov.

Kõige nõrgemaks positsiooniks nimetasid treenerid üksmeelselt vasakut äärt, kuhu Eestis häid mängijaid napib. Sümboolsesse koondisse valides oli võrdne arv punkte TVMK Ingemar Teeveril ja Narva Aleksandr Tarassenkovil. Põhjus, miks Teever Tähtede meeskonda pääses, peitub taustinformatsioonis. Kõik treenerid tunnistavad Tarassenkovi andekust, kuid möönavad, et mehel on probleeme suhtumisega.

Ning põhjus, miks me võrdsete häältega vasakkaitsjatest eelistasime TVMK Dmitri Skiperskile Levadiast tänavu Moskva Lokomotiivi suundunud Dmitri Kruglovi, peitub just poolikus hooajas. Sest kuigi Kruglov mängis kodumaal tänavu vaid 14 vooru, meenutavad treenerid teda siiani kiitvalt.

Omamoodi huvitav fakt seegi, et kõrgeid hindeid teenisid kolm Eesti meistrivõistlustel osalevat leedukat – TVMK keskkaitsja Tomas Rimas ja Levadia poolkaitsja Marius Dovydenas ning keskkaitsja Vitoldas Cepauskas.