Sõudmise MK–sarja viimasel etapil Luzernis pääsesid Jüri Jaanson ühepaadil ning mõlemad Eesti kahepaadid tänasesse poolfinaali.

Jaanson sai hommikuste eelsõitude kolmanda aja 7.45, kuid jäi vahetus konkurentsis üheksa sekundiga alla kanadalasele Derek Porterile. Seetõttu pidi meie mees jätkama lohutussõidus.

Parimat tulemust 7.31 näitas kahe viimase aasta maailmameister Rob Waddell (Uus–Meremaa). Otse poolfinaali pääsesid veel Vaclav Chalupa (Tshehhimaa), Ivo Janakiev (Bulgaaria), Markus Hacker (Saksamaa) ja Nicola Sartori (Itaalia).

Kolme mehe lohutussõidus tuli jõuda kahe parema sekka, Jaanson lõi brasiillast ja argentiinlast. "Argentiinlasest sõudnuks kiiremini ka Kalli Meriste," vahendas sõudeliidu peasekretär Jaan Tults Jaansoni sõnu.

Täna peetakse kolm poolfinaali, igast sõidust saab A–finaali vaid kaks esimest. "Loos osutub väga tähtsaks," arvas Tults.

Eileõhtune loosiratas osutus Jaansonile õnnelikuks. Ta ei pea võidu kihutama Waddelli, Porteri ega Chalupaga, eeldatavalt tugevaimad vastased on Sartori ja Hacker.

Naiste ühelisel jäi Kalli Meriste eelsõidus viimaseks ning lohutussõidus esimesena poolfinaali ukse taha, kolmandaks. Kohast 12 parema hulgas jäi lahutama kaheksa sekundit.

Meeste paariskahesel jõudsid Tõnu Endrekson– Silver Sonntak ja Leonid Gulov–Andrei Shilin aga oma lohutussõitudes kolmanda kohaga viimastena poolfinaali. Eelsõidus said nad vastavalt viienda ja kolmanda koha, Gulov– Shilin näitasid hommikul kümme sekundit paremat aega.

"Gulov ja Shilin edestasid lohutussõidus neljandat paati ülinapilt ja jõudsid poolfinaali üle noatera. Intriig oli sündimas," vihjas Tults asjaolule, et tegemist on ka koondisesisese olümpiakatsevõistlusega.

Olümpiakoha võitlesid Eestile mullusel MM-il just Gulov–Shilin, nad on ka tänavu esinenud veidi edukamalt. Sydney olümpiamängudele sõitva kahepaadi kinnitab sõudeliidu juhatus 20. juulil.

Ville Arike