Meeste finaalis vahetus liider kolm korda. Esimesel sajal meetril tõmbas ergomeetrit võimsaimalt lätlane Andris Reinholds, seejärel haaras ohjad Tõnu Endrekson. Poolel võistlusmaal jõudis Jaanson Endreksonile järele. Kui Jaansoni tõmbetempo jäi enam-vähem püsima, siis Endrekson vajus ära. Lõpus oli kõige teravam sloveen Iztok Cop, kes tõusis teiseks.

Jaansoni võidutulemus 2.46,3 tähendas isiklikku rekordit nagu ka Copi 2.46,9. "Numbrid näitavad head toonust," arvas Jaanson. "Poolel maal tekkis korraks raske moment, õnneks suutsin tempot hoida."

Jaanson jätkab olümpiahooajaks valmistumist Sevillas, kus ta treenib tugevalt kaks nädalat. "Seda võiks nimetada üleelamislaagriks," selgitas Jaanson. "Võtan treeningumahu ja

-intensiivsuse poolest maksimumi. Samasuguse tsükli läbisin detsembris, kui sõudsin kahe nädalaga 428 kilomeetrit. Tookord jäin ellu, küllap jään nüüdki," naljatas Eesti esisõudja.

Endrekson ei süüdistanud allajäämises valitud taktikat. "Kiire algus oli ainus võimalus, sest lõpus on Jaanson ja Cop minust niikuinii üle," sõnas ta. "Kokkuvõttes rahule ei jäänud, tahtnuksin teist kohta."

Endrekson loodab pääseda Sydneysse paarisaerulisel kahepaadil. Kuigi Eestile sõitsid olümpiakoha välja Leonid Gulov/Andrei Shilin, otsustatakse kõik eeloleva suve võistlustel. Endrekson ja Silver Sonntak üritavad narvakatele vastu hakata.