Karistusala nurga lähistel asunud Rodriguez sai Juan Pablo Sorinilt pika diagonaalsöödu, surmas palli rinnaga ning lõi otse õhust vasaku jalaga kaarpalli kaugemasse ristnurka – vv Oswaldo Sanchez oli võimetu, 2:1.

“Oli väga raske mäng, mõlemad meeskonnad püüdsid palju rünnata. Kumbki ei andnud alla, kuni üks löök otsustas mängu saatuse,” ütles õnnelik Rodriguez Reutersi vahendusel.

Mäng algas Leipzigis ägedalt. Juba 6. minutil tegid mehhiklased karistuslöögi järel kena kombinatsiooni, mille lõpetuseks kapten Rafael Marquez üksi vastaste värava lähistele spurtis ning palli ühe puutega efektselt võrku suunas.

Möödus vaid neli minutit, kui Argentina nurgalöögi järel tõstis Hernan Crespo jala kõrgele ja ega hästi aru saanudki, kas palli suunas võrku tema saapanina või mehhiklase Jared Borgetti peanupp.

Vaatlejate hinnangul oli tegemist MM-i ühe parema mänguga – tempo oli kõrge, mõlemad pooled esitasid palju tehniliselt laitmatuid sooritusi.

Marquez suhtus kaotusesse filosoofiliselt: “Meeskond mängis terve turniiri jooksul hästi ning tegi seda ka täna meeskonna vastu, keda hinnati meist palju kõrgemalt. Võib-olla me ei väärinud kaotust, aga jalgpall juba on niisugune.”

Argentina peatreener Jose Pekerman nentis, et veerandfinaalist edasi pääsemiseks tuleb Saksamaa vastu näidata juba paremat mängu. “MM ei tähenda roosiõitega kaunistatud voodit, siin võib kõike juhtuda,” tunnustas ta Mehhikot. “Ent oleme füüsiliselt heas seisus. Kahjuks ei suutnud me hästi realiseerida väravavõimalusi.”

Mehhiko teekond jäi neljandat korda järjest katki kaheksandikfinaalis. Meeskonna Argentinas sündinud peatreener Ricardo La Volpe mõtiskles: “Olen rahul tiimiga, mille oleme loonud, samuti mänguga MM-il. Jätkame tööd, paljud mehed on rivis ka 2010. aastal.”