Eestlannad jäid lohutussõidus 4. kohale - eespool olid Saksamaa, Austraalia ja Poola.

B-finaalis kaotati Lätile ja Poolale ning edestati Prantsusmaad ja mõlemat Austria paatkonda. A-finaali võitis Saksamaa (Christiane Will, Daniela Molle) Suurbritannia, Shveitsi, Rumeenia, Leedu ja Austraalia ees.

Otsitakse pingutamisoskust

"Lohutussõitu alustasin jälle liiga aeglaselt," võttis eessõudja pingil istunud Jamnes omaks. "Finaalis tegime tugevama stardi, kuid kaotasime väsides tehnika. Vajame rohkem häid võistlusi, me ei oska pingutust reguleerida." Nii või teisiti on Jamnesel ja Hermil Eesti Sõudeliidu MM-norm täidetud ning nad võivad rahumeeli septembri hakul Prantsusmaal toimuvaks suurvõistluseks valmistuda.

"Saime oma koha sõudemaailmas kaunis täpselt määrata," ütles treener Matti Killing. "Pariisi etapi vahele jätnuist võivad meist tugevamad olla üksnes Holland ja Kanada. Kui tehnika paraneb ja jõudu pisut juurde tuleb, võime MMil A-finaali rihtida küll.

Lähiajal proovin Katrinit eessõudjana, sest Piret kaotas ületahtmisest sõidurütmi. Võimaluse tugevas konkurentsis karastuda annavad nädalavahetusel Balti mere mängud Trakais. Kohale tuleb kolm paatkonda, kes meid Pariisis võitsid."

Killing ei osanud öelda, kas rahakott lubab MK-sarja viimasel etapil Luzernis võistelda. Pariisi sõiduks saadi tuge hotellilt Olümpia, nüüd oodatakse jälle rahastajat. "Bussiga tüdrukuid Shveitsi vedada pole mõtet, reisiväsinult kõrget kohta ei saa," rääkis Killing ja võttis telefonitoru, et sponsorite otsingul uuele ringile minna.

ühepaadil valitseb Cop

Meeste ühepaadil võitis teisegi MK-etapi maailmameister sloveen Iztok Cop (6.43,10), järgnesid egiptlane Ibrahim Ali (6.44,30) ja norralane Fredrik Bekken (6.51,63). Eksmaailmameister Jüri Jaanson otsis sedaaegu Pärnu jõel kadunud sõidutehnikat. Kuidas töö kulgenud on, peavad näitama Balti mere mängud.

Roolijata neljapaadis said esikoha inglased James Cracknell, Steven Redgrave, Tim Foster ja Matthew Pinsent. Kõigi aegade üks parimaid sõudjaid Redgrave palus Atlanta olümpiaregati lõppedes end maha lasta, kui keegi juhtub teda veel sõudmas nägema. Esialgu on vägilasel hing sees.

GUNNAR PRESS