Jamnes on mõnel varasemal aastal mänginud välja ka suure slämmi, võitnud kõik viis esikohta. Sedapuhku pidi tema kaheksapaat laskma napilt ette Tatjana Jaansoni juhitud aluse. Olulisima sõidu oma praeguses põhipaadis, paariskahesel, võitis Jamnes koos Katrin Hermiga konkurentsitult.

Jüri Jaansoni ühepaadivõidule lisandus edu roolijata kahesel ja kaheksapaadis. ühesel siirdus Jaanson teistest kaugele, lõpus aga lasi tempo alla. Tema taga üllatas Vjatsheslav Divonin, alistades pisut kosunud kergekaallase Roman Lutoshkini.

Pärast võistluste lõppu kinnitasid sõudejuhid Eesti koondise augusti lõpul ja septembri hakul Prantsusmaal toimuvaks MMiks. Lähetuse sai kolm paatkonda - Piret Jamnes ja Katrin Herm paariskahesel, Jüri Jaanson ühesel ja Roman Lutoshkin kergekaalu ühesel.

Kui Jamnese ja Hermi MM-stardis pole pärast Pariisi MK-etappi keegi kahelnud ning ka Lutoshkini osavõtt oli mõne aja eest peaaegu kindel, siis Jaanson ja tema treener Mihkel Klementsov võtsid pärast Luzerni regati ebaedu mõtlemisaja - eksmaailmameistril ei sobi ju tippvõistlusele muidumehena minna. Nüüd on siis liisk langenud.

"Trennis sujus kõik Luzerninigi normaalselt, nii et ma tean: võimeid Jüris jätkub," arutles Klementsov, kes ka ise Pärnus kaks hõbemedalit võitis. "Jääb üle võimed võistluspinges esile tuua. Sõidame Ukrainasse, harjutame sealse koondisega, vahetame keskkonda ja vabaneme rutiinist. Kui sõudejumal aitab, jõuab Jüri MMiks vormi."

ülejäänud koondislased puhkavad veidi ning laagerdavad siis koos treener Matti Killinguga Viljandis.

EPL