Kui iga nelja aasta järel kõrgeima lootusega MM-turniirile sõitvate inglaste enesekindlust ja –uhkus pole enne homme Lõuna Aafrika Vabariigis algavat turniiri üldjoontes vähemalt avalikkuses eriti kõrge olnud ja tavapäraseid suuri sõnu pole sel aastal palju tehtud, siis leidub vähemalt üks mees, kes „jalgpalli koju toomisse“ ka seekord usub.

Nüüdseks juba endine Chelsea mängija Joe Cole lausus, et erinevalt nelja aasta eest Saksamaal veerandfinaalis välja langenud koondisest on praegusel meeskonnal varasematel turniiridel osalemise kogemus. „Meil on vormis Wayne Rooney ja Steven Gerrard ning mängijad on jõudmas oma parimasse ikka. Ma usun, et me suudame seda teha, olen selles veendunud. Mul on poistesse usku. Kui meile langeb osaks ka see pisike lisaannus niivõrd vajalikku õnne, võime minna päris lõppu välja,“ vahendab The Guardian Cole’i sõnu.

Cole nentis, et Inglismaa ei pruugi kõige kõrgemale astmele tõusta just sama stiilselt, nagu seda võiks oodata valitsevalt Euroopa meistrilt ning teisipäeval Poola 6:0 purustanud Hispaanialt. Kuid mees tõi paralleeli Milano Interi eduga Euroopa Meistrite Liigas, kus Jose Mourinho juhendatav sats võttis Euroopa ihaldatuima klubijalgpalli karika. „(Fabio Capello) on parim meeskonna mänedžer, kellega ma Inglismaa koondises töötanud olen,“ rääkis Cole. „Olgu, Hispaania on küll ehk kõige andekam turniiril osalev meeskond. Kuid alati ei võida kõige talendikam – on ju ka muid asjaolusid, nagu näiteks distsipliin, vaimne tugevus, kübeke õnne.“

Inglismaa on võitnud jalgpalli maailmameistritiitli vaid korra – 1966. aastal.