Selveri ning Kalevi mängus ilmnes selge klassivahe. 3:0 Selveri võiduga lõppenud kohtumises ei tekkinud Kalevil kordagi võidušanssi. Kaotusest rohkem valmistas Kalevi peatreenerile Laimons Raudsepale meelehärmi aga Eesti võrkpalli liidu tehtud otsus muuta vahetult enne veerandfinaale süsteemi, kuidas määratakse meeskondade reitingud rahvuslike meistrivõistluste play-off’ideks.

Kui hooaja eel paika pandud kord nägi ette, et Eesti meistrivõistluste meeskondade reitingud määratakse Schenkeri liiga esimese ja teise etapi (põhiturniir ja finaalid) tulemuste põhjal, siis 19. veebruaril muutis juhatus esialgset juhendit nii, et asetused kujuneksid vaid põhiturniiri tulemuste järgi. Nii ei ole kohamängudel enam Schenkeri liigas Eesti meistrivõistluste jaoks tähtsust.

Muutus Kalevi kahjuks

See viib Kalevi Eesti meistrivõistluste veerandfinaalis kokku mänguvormi leidnud Rakvere Aerociga. Eelmise juhendi järgi oleks Kalevil säilinud võimalus kohtuda liigas viimaseks jäänud Võru VK-ga.

“Selline otsus mõjub halvasti nii mängijate psüühikale kui ka sportlikule pingele,” arvas Raudsepp. “Kõik on juba ette teada.” Ta lisas, et see oli ühe ringkonna otsus, mille võttis vastu “mingi Keele juhitud seltskond”, vihjates Selveri peatreenerile Avo Keelele, kes kuulub võrkpalliföderatsiooni juhatusse.

Võrkpalli liidu peasekretär Henn Vallimäe kinnitas, et juhendi muutmise taga olid kaalukad põhjused. “Selveri võistkond ütles, et ei suuda tagada sellise mängudegraafiku juures saaliaegu. Teiseks selgitavad ka lätlased rahvuslike meistrivõistluste asetused põhiturniiri põhjal, kolmandaks oleks eelmise mängukava juures olnud risk, et veerandfinaalide ülekanded jäävad ära. Ka põhiturniir peegeldab adekvaatselt meeskondade paremusjärjestust.”

Vallimäe sõnul võeti parandus vastu ülimalt demokraatlikult juhatuse enamushäältega 6-1. “Laimons on ka mulle rääkinud, et see oli mingite ringkondade otsus,” tõdes ta. “Minu arvates on see tema poolt pehmelt öeldes ebakorrektne käitumine.”

Schenkeri liiga

veerandfinaalid

Selver – Tallinna Kalev 3:0

(16, 17, 16), seeria 2:0

Lase-R - ELVI/Kuldiga 3:0

(25, 23, 23), seeria 2:0

Tartu Pere Leib - SK Riga 0:3

(-22, -22, -19), seeria 0:2

Poliurs/Biolars - Falck Pärnu 0:3 (-18, -20, -23), seeria 0:2