Sõudmise MM-võistlustel Kölnis sai Jüri Jaanson üheliste C-finaalis teise ehk kokkuvõttes 14. koha. Distantsi 7.01,95-ga läbinud Jaanson kaotas vaid kanadalasele Derek Porterile (aeg 6.58.84). Treener Mihkel Klementsovi arvates näitasid nii Porter kui Jaanson, et mõlemale olnuks võimetekohane B-finaal. “Tagumises pooles olid nad kõigist kindlalt üle. Paraku juhtus madalsesis just lohutussõitude päevale,” ütles Klementsov.

Roman Luto‰kin sai kergekaalu üheliste C-finaalis viienda koha ning jäi kokkuvõttes 17-ndaks.

Üheliste finaali võitis uus-meremaalane Rob Waddell, kes edestas ligi 2 sekundiga ‰veitslast Xeno Müllerit ja üle 4 sekundi t‰ehh Vaclav Chalupat.

“Waddelli võitu võib nimetada nii-öelda planeeritud üllatuseks. Ta on tänavu paljudel võistlustel näidanud head minekut, kuid tipus suhteliselt uue tegijana tehti talle panuseid siiski vähem,” rääkis Klementsov.

Waddell juhtis 500 meetri vaheajapunktis, Müller jõudis sinna viimasena. Poolel distantsil rebis ette Chalupa, kes juhtis ka 500 meetrit enne lõppu. Siis spurtisid Waddell ja Müller ning “igaveseks teiseks” nimetatud t‰ehh pidi taas leppima tuhmimat karva medaliga.

“Suur rõõm oli võita oma iidoleid,” ütles Waddell pressikonverentsil, vihjates sellele, et Chalupa ja Müller teenisid juba siis medaleid, kui tema alles sõudmist õppis. Müller kinnitas, et jäi teise kohaga rahule.

Waddellist sai ka ühe huvitava traditsiooni jätkaja — nimelt on 90-ndatel tulnud igal aastal ühelise maailmameistriks erinev mees: 1990 Jaanson, 1991 Thomas Lange, 1993 Porter, 1994 Andre Willms, 1995 Iztok Cop, 1997 Jamie Koven.