Sõudmise MK-võistluste avaetapil Münchenis jäi ühepaadimees Jüri Jaanson poolfinaalis viimaseks. Eile peremehetses ta B-finaalis, lüües kindlalt ka mullust MM-pronksi britt Greg Searle’i. Laupäeval võitis ühe poolfinaali maailmameister ameeriklane Jamie Koven. Teises vahetuses liiguti pool distantsi võrdselt, miski ei ennustanud eestlase ärakukkumist. Ent meie mehe jaks rauges ometi — ajaks, mil t‰ehh Vaclav Chalupa võitjana pärale jõudis, jäi Jaansonil veel tublisti sõuda. Lõpetasid egiptlane Aly Ibrahim, norralane Olaf Tufte ja veel kaks meest, siis tuli Jaanson.

”Juhtunule hakkame alles kodus seletust otsima,” tusatses eksmaailmameistrit juhendav Mihkel Klementsov telefonitsi.

B-finaali valitses Jaanson rahuliku kindlusega. Ta alustas vastutuules talitsetult ja lükkas poolel maal kiireima käigu sisse. Teiseks tulnud Searle jäi maha kaheksa sekundiga. Klementsov tegi sootuks teist tooni häält: ”Jüri sai MK-punkti kirja ja jalad maha. Henley kuningliku regati peakorraldaja ja Rahvusvahelise Sõudeliidu tehnilise komisjoni esimees Mike Sweeny tuli ligi ja ja kiitis: siin sõudis ju parimate päevade Jaanson!”

A-finaalis polnud vastast Kovenile (6.58,58), järgnesid Chalupa (7.01,22), Aly Ibrahim (7.02,07), Tufte (7.03,07), lätlane Andris Reinholds (7.04,27) ja sloveen Luka Spik (7.08,30).

MK-sarjast välja jäetud kergekaalu ühepaadil jõudis Roman Luto‰kin finaali ning lõpetas seal viiendana, esikoht kuulus maailmameister Karsten Nielsenile (Taani).

Jaansoni vana rivaal, 1995. aasta maailmameister Iztok Cop sõudis sedapuhku roolijata neljasel, kuid kuuendast kohast kõrgemat Sloveenia ei saanud. Superäss Steven Redgrave’ist juhitud Suurbritannia nelik oli neljas, võidu võttis hoopis Rumeenia.