Jaanson edestas teiseks tulnud venelast Sergei Tsherashtshevit üheksa sekundiga, kolmas oli Oleg Solomahhin (Valgevene). "Ei saa öelda, et sõudetehnika oleks täielikult taastunud, kuid Jüri näitas, et töötame õiges suunas ja võime enne MMi sihile jõuda," kommenteeris telefonitsi treener Mihkel Klementsov, kelle õpilane mitmendat tundi dopingukontrollis istus - kontrollitavatele Trakais õlut anda ei tohi.

Pariisis MKetapi 9. kohaga MM-normi täitnud paarisaeruline kahepaat Piret Jamnes - Katrin Herm tuli tugevas konkurentsis teiseks, kuigi kaotas distantsi hakul rajapiirdesse sõites hulga sekundeid. Eespool oli Leedu, tagant tulid Valgevene, Läti ja Poola. "Proovisime Hermi eessõudjana ja paat libises päris kenasti," ütles treener Matti Killing. "Otsustasime siiski, et Jamnes jääb eessõudjaks, nii saavad tüdrukud jõuvarusid paremini kasutada."

Teiseks tulid laupäeval ka kergekaalu kahepaadid Roman Lutoshkin - Vjatsheslav Nazarov ja Tatjana Jaanson - Tatjana Dubinko. Mõlemad kaotasid Poolale ja edestasid Leedut.

Eile jäi Lutoshkin kergekaalu kahepaadil alla vaid MK-sarjas häid sõite teinud leedulasele Kazlauskasele, täites ilmselt ka MM-normi. Lutoshkin pidi kergekaalu (kuni 72,5 kg) jõudmiseks tublisti vaeva nägema, oma viis kilo alla võtma. "Toime ta tuli, isegi väikese varuga," naeris Killing. "Naljakas teist vaadata, riided lotendavad seljas."

Naiste kergekaalus oli Dubinko teine, paarisneljaste sõidus tulid Herm, Jamnes ja Tatjana Jaanson koos Kalli Meristega kolmandaks, kaotades Valgevenele ja Leedule üllatavalt väikese vahega.

GUNNAR PRESS