Sõudmise eksmaailmameister Jüri Jaanson sai eile Zagrebi regatil ühepaatide konkurentsis teise koha, päev varem võtsid Tõnu Endrekson ja Silver Sonntak paariskahesel võidu.

Laupäeval sattus Jaanson poolfinaalis kokku juunioride maailmameistri sloveen Luka Spikiga, langedes teiseks tulnuna konkurentsist välja. Ka eile juhatas loos Jaansoni ja Spiki kohe kokku, ning taas võitis sloveen, kuid nüüd pääses edasi kaks edukamat.

Finaalis sõudsid favoriidid veel 250 meetrit enne lõpujoont kõrvu, siis läks noorem eest ja võitis pisut enam kui sekundiga.

"Jäin kuu aega kestnud Horvaatia laagriga väga rahule, kiirust ja võite pole veel vajagi," lahkas Jaanson eile õhtul. "Kolme nädala pärast kontrollin end Emajõe ja kohe seejärel Kölni regatil, aga hoogu pean minema mai lõpuks -- siis algab Hazewinkelis maailma karikasari."

Roman Lutoshkin tuli laupäeval kuuendaks ja eile viiendaks, kuid arutles, mida nende kohtadega peale hakata. Kergekaalu kahesel olümpiamõtteid heietav mees minetas veebruaris mõneks ajaks kaaslase, sest Jevgeni Popelishinit tabas liiklusõnnetuses lahtine reieluumurd. Peagi võetakse lapitud luust naelad välja, kuid hooaja plaane realiseerima Popelishin küll ei pääse.

Tõnu Endrekson ja Popelishini-õnnetusse sattunud autot roolinud Silver Sonntak said pärast laupäevast võitu eile teise koha.