Esiteks oli Ungari meist klassi võrra kõvem meeskond. Teiseks, oktoobris ei olnud mehed heas seisus. Eeldasin, et pigem on nad väsinud nüüd, kui hooaeg hakkab lõppema, kuid tegelikult läks teistpidi. Samuti polnud meie, treenerite töö kõige parem ning lisaks kimbutas mitut meest vigastus. Kõiki neid aspekte arvestades oli ka psühholoogiliselt raske.

Nüüd, märtsikuus oli mängijate seisund märksa parem, kõik laabus, kodutöö saime tehtud, suutsime meeskonna väheste päevade jooksul vormida ühtseks tervikuks.

•• Laupäevase mängu märksõnaks sai Eesti koondise hea kaitsetöö.

Mängisime aktiivset 5-1 kaitset. Läksimegi kaitsele mängima ja eks seda näitab ka skoor: kui Põlvas võitsime 35:30, siis Bosnias 23:21. Samuti õnnestus mõlema väravavahi mäng: Marius Aleksejev oli väga hea esimesel poolajal, Eston Varusk hiilgas viimasel veerandtunnil. Mängu lõpus jäime neljakesi kuue vastu, tulime isegi sealt välja. Nii et pean tõesti meeskonda kiitma.

•• Kiituseks on igati põhjust, sest Eesti jäi vahepeal ju koguni nelja väravaga taha, aga ometi suutsite võõral väljakul kaotusseisust välja tulla. Seegi näitab sisu.

Kui mängu analüüsida, siis meil õnnestus väga hästi esimene veerandtund ja viimane veerandtund, mängu keskel tegutses vastane kindlamini. Ühel hetkel nad muudkui tulid ja tulid, võtsid hoo üle, publik karjus neile kaasa. Seisul 16:13 nende kasuks võtsin minutilise vaheaja, pärast mida õnnestus taas kaitse pidama saada. Poisid ergutasid üksteist, pink hüppas õnnestumise peale püsti. Kui saime kaks kiiret väravat, olime mängus tagasi. Hoidsime rahulikku tempot, nemad toimisid taktikaliselt valesti ja kiirustasid. Aga ju siis oli meie nädal.

•• Põlvas tegid suurepärase mängu tagaliinimehed. Kuivõrd hästi suutsid vastased Mait Patraili, Dener Jaanimaa ja Janar Mägi maha võtta?

Teadsime ette, et kaks mängu järjest me neile viskekontserti korraldada ei saa. Põlvas viskas Mait kümme, Dener seitse ja Janar neli väravat. Positsioonirünnak jooksiski mängu alguses kinni, kuid olime selleks valmis. Kordusmängus nõelasid teravalt ja ühtlaselt ääremehed Mikk Pinnonen, Kaupo Liiva ja Kristjan Muuga. Mängu lõpu võttis Mait liidrina enda peale ja viskas tagaliinist kolm ilusat väravat.

Kohalik ajakirjandus kirjutas enne mängu, et grupist edasipääsejad on Ungari ja Bosnia. Tänased lehed (eilsed – toim) tõdesid, et edasipääsulootused on kustunud.

•• Küll aga on lootused alles meil. Jäänud on kaks kohtumist, kodus Makedooniaga ja võõrsil Ungariga. Makedoonia on meile kodus olnud hea vastane, koguni kahel korral oleme nendega viiki mänginud. 

Palju sõltub Makedoonia ja Ungari mängust (Ungari võitis 29:26 – toim). Kui Ungari võidab, peetakse otsustav mäng 8. juunil Eestis.

Aga praegust Makedoonia meeskonda ei saa võrrelda eelmistega, kellega oleme hästi hakkama saanud. Meie eeliseks on loomulikult see, et mängime kodus.

•• Kas sa juba tead, kui palju ühist aega jääb koondisel viimasteks mängudeks valmistuda?

Kuu aja pärast, 15. aprillil on kontrollpäev, kui on selgem, kes kuhu jõuab ja millal hooajad võiksid lõppeda. Mai alguseks teeme ettevalmistuskava, ent esialgu tundub, et mai lõpuks on kõik mehed oma klubide juurest vabad, nii et loodetavasti jääb aega nii kontrollmänguks kui ka pikemaks ettevalmistuseks.