Täna Tallinnas algav Tallinki ja SEB tenniseturniir on nii tugev, et näiteks kaasamängivatest eestlannadest kõrgeima reitinguga Margit Rüütel (WTA 435) pidi alustama valikturniirilt.

Eile peeti valikturniiril teise ringi mängud ja selgusid põhiturniirile pääsevad neli mängijat, kellele lisandub neli vabapääsme saanud mängijat. Esmapilgul paistab, et turniiri korraldajad tegid kavala nükke, andes eestlannadest vabapääsme Anett Schuttingule ja noorukesele Anett Kontaveitile. See võimaldaks heal juhul näha põhiturniiril kolme eestlannat.

Turniiri direktor, Eesti Föderatsiooni karikanaiskonna kapten ja treener Rene Busch lükkas selle väite ümber. „Margit ei soovinud vabapääset, eelistades end valikturniiril soojaks mängida,” informeeris Busch.

Pärast pikka võistluspausi on Rüütel arusaadavalt ebakindel. Valikturniiri avaringis alistas ta lätlanna Adrija Runcha 3:6, 6:2, 6:1, eile Polina Pehhova Valgevenest, kellelt sai seisul 4:6, 3:0 loobumisvõidu – vastasel tuli suure varba küüs lahti.

Tallinki ja SEB turniiri auhinnafond on küll 25 000 dollarit, kuid koosseis tavatult tugev. „Peakohtunik Barbro Raabe Norrast tunnistas, et ta pole nii tugevat ITF-i selle kategooria turniiri näinudki. Põhjus on ilmselt selles, et võistlus võimaldab mitmel tüdrukul valmistuda US Openi kvalifikatsiooniks. Ajakava sobib,” kommenteeris Busch.

Tugevad vastased

Esimene paigutus Tallinnas on britil Anne Keothavongil (WTA 154), teine venelannal Jelena Bovinal (156), kes on maailma edetabelis olnud koguni 15. real.

Kontaveit mängib täna kell 10 Rocca al Mare tennisekeskuses avaringis  kolmanda asetusega venelanna Jelena Tšalovaga, Rüütel kohe järgmises mängus prantslanna Natalie Piguioniga, kellel neljas paigutus.

Schuttingul on avaringi mäng homme, tema kohtub kuuenda asetusega prantslanna Stephanie Foretziga. Seega sai Eesti kolmik endale kohe avaringis tugevad vastased. Valikturniirilil mänginud Barbra Kvelstein ja Kadi Liis Saar, samuti Soomet esindav Eesti päritoluga Mia Nicole Eklund kaotasid juba avaringis.