Eesti korvpallihooaja parimaks mängijaks tunnistati kalevlane Gert Kullamäe, play–offi edukaimaks hinnati tartlane Tanel Tein.

Laureaadid väärisid tiitlit. Valiku teinud Eesti Televisiooni, Raadio Uuno, Eesti Korvpalliklubide Assotsiatsiooni, Õhtulehe ja Eesti Päevalehe esindajad andsid mõlemale pallurile ülekaaluka esikoha. Kullamäe võit oli sisuliselt selge juba mitu kuud enne hooaja lõppu, Tein aga kogus viimasel hääletamisel 23 punkti 25 võimalikust.

Kullamäe jäi endaga rahule

"Eesti meistrivõistlustel on mul varemgi hästi läinud, hooaja suurim õnnestumine oli kahtlemata rahvuskoondise edu Euroopa meistrivõistluste valiksarjas. Kusjuures need neli võitu ei tulnud mitte kehva, vaid hea mänguga," rõhutas Kullamäe. "Ka Kreekale punnisime kõvasti vastu. Täisedu, viis võitu, olnuks ülim saavutus, jäägem rahule sellega, mis meil praegu on," lisas ta.

"Rõõmu valmistab seegi, et sain kõigil tasanditel palju mänguaega, järelikult õigustasin treeneri lootusi. Jäin ka ise enda mänguga rahule. Olen jõudnud sportlase parimasse ikka. 28–32–aastane mees pole vana, samas jagub tal juba piisavalt kogemusi," rääkis homme 29. sünnipäeva tähistav korvikütt.

Kullamäe meepotti kukkus vaid mõni üksik tõrvatilk. "Paaris NEBL-i mängus esinesime kehvalt, kaotused Riia Brocenile ja kodus Espoo Honkale võinuksid jääda olemata." Kullamäe hinnangul saanuks NEBL-is rääkida tõelisest saavutusest vaid juhul, kui klubide koondis Kalev jõudnuks nelja parema hulka. Viies koht polnud võimete lagi.

Kullamäel hakkas kahju ka hooaja suhteliselt igavast esimesest poolest -- koondisemängudeks säilis küll hea värske vaim -- ning viimasest kahest nädalast, mil play–offi mängud meenutasid pigem sunnitööd.

Kullamäe ootab Belgia hõbedameeskonna Oostende lõplikku kutset ning teab, et tähtsaim suveülesanne on füüsilise vormi eest hoolitsemine. "Mida vanemaks saad, seda enam tuleb füüsisele tähelepanu pöörata. Ei pea taga ajama hirmus kõva musklit, küll pead sa jõudma joosta ja hüpata," lausus Kullamäe elutargalt.

Tein näeb arenguvaru

Ka Tein pidas olulisimaks korraliku füüsilise põhja ladumist. Seni on mingi põhjus seda kogu aeg seganud, sageli on vahele astunud vigastused. "Eelmisel suvel olin tahtmist täis, aga venitasin kubemelihast," sõnas Tein mõtlikult. "Nüüd tuleb kümnesse tabada, et pallihooajal tugevam olla."

Hooaja alguses murdis Tein viskekäe kämblaluu. Delta treener Teet Laur andis talle hiljem palju mänguaega lootuses, et 22–aastane pallur tõuseb õigel ajal meeskonna liidriks. Tein suutis seda ja vedas Delta meistritiitlini.

"Arenguvaru näen igal pool. Kõige enam pean suvel tähelepanu pöörama keskpositsioonilt ründamise parandamisele," arvas Tein, kes kerkis play–offis ka ülekaalukalt täpseimaks kolmepunktiviskajaks (40-st 23, 58%).

Täna valitakse alaliidu president

Eesti Korvpalliliidu üldkogu valib täna uue presidendi.

Kuus aastat seda ametit pidanud Priit Vilba loobus kandideerimast. Ainsana andis õigeks ajaks avalduse sisse endine Kalevi korvpallur, Eesti Mobiiltelefoni juhatuse esimees Peep Aaviksoo.

Vilba valitsemisajal oli alaliidu prioriteet võimalikult soodsate tingimuste loomine suur–Kalevile. Aaviksoo ei soovinud oma programmi enne tänast päeva lähemalt tutvustada. Küll on ta mõista andnud, et tahab seada kõik klubid võrdsele stardiplatvormile.

Ville Arike