Kuue õigusemõistja kasutamise eesmärk on anda oma kohtunikule, konkreetselt Kristo Tohvrile, kes määrati Euroopa liiga alagrupiturniiri üheks peakohtunikuks, võimalus uut süsteemi kodumaal katsetada. Seni on uuendustega kokku puutunud samuti Euroopa liiga alagrupiturniiril vilemehena töötanud Hannes Kaasik.

„Täiendavate abikohtunike lisamine on üks nähtavamaid viimase aja muudatusi jalgpallis. Selle esmakordne kasutamine Eestis on ajalooline sündmus,” märkis Eesti jalgpalli liidu peakohtunik Uno Tutk. „Katsetame süsteemi ühekordselt seoses Kristo määramisega Euroopa liiga alagrupiturniirile, valisime selle karikamängu eelkõige ajalise sobivuse tõttu,” lisas ta. Ka alaliidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas, et püsivalt kuue kohtuniku süsteemi Eestis lähiajal kasutama ei hakata.

Kalju–Levadia mäng algab täna kell 16.30, mängu teenindavad peakohtunik Kristo Tohver, abikohtunikud Hannes Reinvald ja Silver Kõiv, neljas kohtunik Jaanus Mutli ning täiendavad abikohtunikud Hannes Kaasik ja Roomer Tarajev.