Nii alustas inglise ajaleht Times lugu Liverpoolis toimunud võidupidustustest. “Surnud ja maha maetud” – nii võtab ajaleht kokku poolajal Liverpoolis valitsenud meeleolu. Kümme minuti hiljem, kui punasärklased oli viigistanud, oli kogu jalgpallihull linn ekstaasis, millesarnast ei mäleta ükski varasem klubi neljast võidukast eurofinaalist.

“Iga linna tänavanurk oli Liverpoolis kaetud punasega. Kujud, kauplused, isegi mööda jalutav koer kandis punast,” kirutab Times.

Itaalia ärimees tantsis

“Kui ma ei ela enam isegi ühtegi päeva, siis on mul täiesti ükspuha,” ütles fänn Peter Moores. Sama tundis Liverpoolis asuva Bar Italia omanik, 65-aastane Franco Colangeli, kes tantsis tema kohvikusse mängu vaatama kogunenud Milani fännide seas ainsana toolil võidutantsu. “Ma olen näinud kõiki Liverpooli eurokarika võite ja ma võin teile öelda, et midagi ei anna neist võrrelda viimasega,” rõõmustas itaallane.

Punasärklaste edule andsid au isegi vanad vihavaenlased, Liverpooli linna teise klubi Everton poolehoidjad.

“Ma olen Liverpooli üle uhke,” tunnistas eluagne “evertoonlane” Kenm Jones. “Me peame võtma mütsid maha ja neile aplodeerima.”