Eestlasest väravaht meenutas pikalt aastaid Derby Countys, mida ta nimetab oma karjääri parimateks. “Kuigi Sunderlandi fännid võtsid mind väga hästi vastu, on Derby minu jaoks eriline koht. Väga hea meeskond, erilised fännid ja kaunis uus staadion,” rääkis Poom. “Kuid Arsenal on klubina mängija jaoks täiesti teine tase ja suur väljakutse.”

Unustamatu värav

Intervjueerija meenutas Sunderlandi värve kaitsnud Poomi kuulsat väravat Derby vastu, mis mängu üleajal Poomi meeskonnale Derby vastu viigi kindlustas. “See oli unustamatu hetk. Mängisin pärast Derbyst lahkumist esimest korda Pride Parkil (Derby staadionil – toim) ja mul polnud olnud varem võimalik isegi fännidega hüvasti jätta,” meenutas Poom. “Uskumatu, kui värava järel aplodeerisid fännid mulle püsti seistes.”

Kuna Derbys mängides kaitses Poom mitmel korral väravat ka mängus Arsenali vastu, räägiti nendestki. “Me saime päris hästi hakkama. Esimesel korral koguni võitsime Arsenali kodus 3:0 ja seejärel kaotasime napilt. Üks minu paremaid mänge oli viis aastat tagasi, kui Derby Arsenaliga 0:0 viigi tegi,” rääkis Poom.

Usutleja meenutab Arsenali 1:0 võiduga lõppenud mängust hetke, kui Poom tõrjus mängus kuulsa Dennis Bergkampi penalti. “Jah, ma mäletan seda hästi, sest sellest tõrjest on mul siiani kodus foto,” naeris Poom.

Eestlase sõnul on Arsenal teda väga sõbralikult vastu võtnud. “Kõikjal liikudes tunnetad, et tegemist on tippklubiga. Kõik on väga professionaalsed,” rääkis Poom. “Ning treeningtingimused on fantastilised. Isegi Inglise koondis treenib ju siinsamas.”