Flora keskkaitsja Sander Post sai Levadia mängija Vitoldas Cepauskase sihiliku löömise eest “tühise” kahemängulise keelu. Jälgisin ise seda mängu tribüü-nilt ja nägin, kuidas pikka kasvu Post vastase karistusalasse tõu-sis ja tast peajagu lühema Levadia leedulasest kaitsja Posti takistamiseks standardolukorra eel käed appi võttis. Pall löödi minema ja mäng toimus kesk-väljal, kui Cepauskas Posti oma haardest vabastas ja enesevalitsuse kaotanud eestlane vastasele kõige parema rusikavõitluse kombel küünarnukiga näkku äsas.

Mängukohtunik olukorda ei näinud, küll aga üks tribüünil istuv Flora süsteemiga lähedalt seotud meistriliiga kohtunik, kes esimese hooga hüüdis: “Issand, kuidas Sander teda lõi!”

Hetkelise mälukaotuse saanud leedulasel diagnoositi haiglas peapõrutus ning ta jääb kaheks kuuks platsilt kõrvale. Olukord oli seda inetum, et Post isegi ei vabandanud aumehelikult, vaid hiljem kirjalikult.

See, kuidas distsiplinaarkomisjon Postile tühise karistuse määras, ületab aga igasuguse fair-play normid. Palju ei puudunud, et komisjon oleks Posti süüst üldse puhtaks pesnud. Flora kahjuks oli Levadia kasutuses eravideo, kust näha, et hetk enne löömist vabanes eestlane leeduka haardest ning võinuks vabalt minema joosta. Karistuse põh-jenduseks toodi – ettavaatamatu käitumine. No tule taevas appi. Löök oli ju sihilik.

Ebavõrdsed karistused

Kõige krooniks karistati Levadiat kolme miinimumpalga suuruse trahviga selle eest, et nad juhtunu osas ajakirjanduse kaudu survet avaldasid. Sedalaadi asjade jätkumisel ähvardati tõsisemate karistustega. Mis sisuliselt tähendab meedia sõnavabaduse piiramist.

Kui rääkida klubide võrdsest kohtlemisest, siis samal istungil otsustas distsiplinaarkomisjon hooaja lõpuni diskvalifitseerida esiliigaklubi Tallinna Kalev mängija, kes teda audiviskel seganud vastase tõttu enesevalitsuse kaotas ning segajale palli näkku virutas. Segaja teenis provotseerimise eest hoiatuskaardi.