16. jaanuaril toimub kuues Concept II sõudeergomeetrite võistlus, mis muutub aina kaalukamaks. Sedapuhku astub Tallinnas üles neli maailmameistriks pärjatud meest — Jamie Koven, Iztok Cop, Klaus Geiger ja Jüri Jaanson. Kui Eesti Sõudeliit ja Tallinna Sõudeklubi võistlusega alustasid, võtsid osa vaid Eesti tipud. Järk-järgult jõuti välismaiste staarideni. Tänavu jaanuaris tegi kaasa ühepaadi eksmaailmameister sloveen Iztok Cop.

Nimekas seltskond ootab huvilisi ka nüüd. Concept II ühe korraldaja Mihkel Klementsovi sõnul on osalemiseks nõusoleku andnud 1997. aasta maailmameister ameeriklane Koven. Tallinna peaksid saabuma ka tiitlikaitsja soomlane Geiger, Cop, tugev lätlane Andris Reinholds ja Austria kuulsus Horst Nussbaumer. Mõistagi tõmbab ergomeetrit Eesti parim sõudja Jaanson, tänavuse võistluse teine.

“Läbirääkimised käivad valitseva maailmameistri ja ergomeetri maailma tippmargi omaniku Rob Waddelliga. Kuid ilmselt läheb uus-meremaalase kutsumine liiga kalliks,” arvas Klementsov. Võistluse eelarveks on planeeritud 200 000 krooni — Klementsov loodab Tallinna linnale, Kultuurkapitalile ja sponsoritele.

Korraldajad pole mõelnud ainult tippsportlastele. “Enne valimisi kipuvad poliitikud igasugustes valdkondades vägikaigast vedama, miks mitte proovida jõudu ergomeetril?”, kavandab Klementsov erakondade neljaliikmeliste võistkondade võistlust. Paremust selgitavad ka tuntud firmad.

“Võistluse heatasemelises korraldamises näeme kaugemat eesmärki,” lisas Klementsov. “Rahvusvaheline Sõudeliit on võtnud ergomeetrivõistlused oma egiidi alla ning kavandab MM-võistlusi. Traditsioonidele toetudes on järgmise sajandi hakul kergem MM-i korraldamist taotleda.”