Tänavu alles oma 20. sünnipäeva tähistanud El Shaarawy on pärit Savaonast, kus ta kasvas egiptlasest isa ja itaallannast ema perekonnas. 13-aastasena liitus ta Genoa klubiga, Serie A-s tegi ta debüüdi 2008. aastal, olles siis 16 aastat ja 55 päeva vana. Vaid kolm meest on veel nooremana Itaalia meistriliigas platsile pääsenud.

2010. aastal laenas Genoa noore ande Padovasse. Serie B-s mängides lõi El Shaarawy täht kiiresti särama ning suured klubid hakkasid talle järjest silma heitma. 25. juunil 2011 kirjutas ta alla lepingu juba tõelise superklubi Milaniga. Aasta hiljem vaadati kontraht üle ning otsustati lepingut pikendada 2017. aasta hooaja lõpuni.

Võib-olla on El Shaarawy tänavu just tänu sellele avanenud, et Ibrahimović Pariisi kolis. Kahe mehe suhted ei olnud just hiilgavad. „Ausalt öeldes ei olnud temaga kunagi kerge koos mängida. Põhimõtteliselt oli kõige olulisem Ibrale sööt anda, vastasel juhul ta kas karjus kohe väljakul või siis korraldas midagi tobedat mängu järel,” pihtis noormees Prantsusmaa ajakirjas Max, lisades, et tõsine konflikt oli tal ka Gennaro Gattusoga, kui Itaalia koondise keskväljamees ei mõistnud, miks El Shaarawy kulutab oma aega kulmude korrigeerimisele.