“Esimesed kümme minutit andis Estel meie väravale vägevat tuld,” rääkis Vapruse mängiv treener Gert Olesk. “Kuid siis kosusime ja lõime oma värava. Teisel poolajal andsid nad uuesti marutuld, kuid meil polnud rohkemat vaja, mängisime kontrarünnakutele ja nii mäng lõppeski.”

Oleski sõnul ei tähistanud meeskond meistriliigasse pääsemist peoga. “Meil on vaja esiliiga ära võita,” ütles ta. Selleks on pärnakatel vaja edestada kaks punkti neist praegu maha jäävat Tallinna Levadia II, kes meistriliiga meeskonna duubelvõistkonnana, ülespoole tõusta ei saa.

Treeneri sõnul peaks aastate pikkuse vaheaja järel meistriliigasse tõusnud Pärnu võistkond andma suvepealinna jalgpallielule sisse uue hoo. “Kuulda on, et sponsorid ootasid, kas pääseme meistriliigasse või mitte,” rääkis Olesk. “Ilmselt peaks klubi finantsseis nüüd paranema.”

Samuti peaks kasvama publiku hulk. Seni on Vapruse kodumänge jälginud keskmiselt 70 pileti ostnud pealtvaatajat, mis on esiliiga parim näitaja. “Kunagi, kui meistriliigas mängis veel Pärnu Levadia, oli publikut alati palju, ehk tulevad need ajad tagasi,” ütles Olesk.

Eeldused selleks on olemas, sest Vapruses mängivad ainult Pärnust pärit mängijad, kellest enamik noored, alles 20. eluaasta lähedal.

Seni ei teata, kas meeskonda enne meistriliigat tugevdatakse. “Mängisime juba sel hooajal kontrollmänge Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevikuga,” ütles Olesk. “Me polnud oma koosseisuga sugugi peksupoisid. Võimalik, et võtame hoopis duubelmeeskonnast, Pärnu Pataljonist juurde mõne noore mängija, kes meie meeskonda tugevdada võib.”

Meistriliigasse pääsedes võivad muutuda ka mängutingimused. Praegu peab Vaprus kodumänge rannarajooni jääval Kalevi staadionil, mida juba hooaja alguses pidi remontima, et see vastaks esiliiga nõuetele. “Linna tasandil on kuulda, et ehk rajatakse mõne aasta jooksul sinna täiesti uus staadion,” lootis Olesk.