Tänu nii eraettevõtjate kui ka riigi investeeringutele on meil rahvusvahelisele tasemele vastavad sportimisvõimalused. Ikka ja jälle küsitakse: kas see on Eesti noorte saavutusspordi tippkeskus? Viimasel kümnel aastal on paljud spordigümnaasiumi (SG) lõpetanud jõudnud tippu, kuid leidub ka neid, kes on peagi pärast kooli spordist lahkunud.

Eesmärk peab olema, et kõige paremates oludes harjutavad kõige paremad sportlased. Kedagi ei tohiks sundida siia tulema sellepärast, et riikliku tellimuse kohad on vaja täita. Tulemit tahavad kõik saada, järelikult peame selleks ühiselt pingutama.

Uueks aastaks valisid alaliidud konkursil treenerid ja sõlmisid nendega õppursportlaste juhendamiseks töölepingu. Seega vastutab alaliit ka treeningute ja tulemuste eest.

••Mida tähendab alaliidule vastutamine?

Paar lähiaastat näitavad, kui hästi või halvasti oskab alaliit endale järelkasvu toota. Tulemuse saame teada siis, kui spordigümnaasiumi lõpetajad peaksid hakkama kanda kinnitama suures spordis. See pole läbikäidud tee ja eeldused, et uus rada võiks olla parem, on kindlasti olemas.

See põhineb väga olulisel muudatusel: järelkasvuga ei tegele enam ainult Audentes, vaid alaliidud ja Audentes koostöös.

Meie tagame kvaliteetse keskkonna ja vajalikud tugiteenused: õppimise, majutuse, toitlustamise ja spordimeditsiinilise järelevalve. Nõuded õpilaste treeningutele ja treeneritele on alaliitude kätes, mis suurendab nende lootust saada häid tulemusi.