FIBA Eurocup Challenge’i teises kohtumises seitset meest kasutanud Tartu pallurid said kergejõustikuslängi kasutades viimasel veerandil kerge “haamri”, sest kaotasid koguni 16:32.

Igale positsioonile väärilisi vahetusi omava Vene tiimi korvpallurid jooksid ja viskasid võõrustajatest kiiremini. Alguses rünnaku sujuvalt jooksma saanud Rocki ründajad võeti kinni juba keskjoonest alates.

“Head mängijad mängivad 40 minutit. Lõpuks nad lihtsalt surusid meid ära,” rääkis esimesel poolajal neli kaugviset tabanud snaiper Gert Kullamäe, kes teisel pooalajal hingamisruumi ei saanud. “Ei jõudnud enam visata. Ehk liialdasime pärast ka kaugvisetega.”

Tartlaste hea algus

Väljakul käisid ka Georgi Tsintsadze, Martin Müürsepp, Tarmo Kikerpill, Vallo Allingu, Tanel Tein ja Martin Viiask. Esimesel veerandil kaitses palju Samaara risti üle platsi sööte läbi lasknud Rockile valmistas muret ääremängija Nikita ·habalkin, kes oma pikkade kätega nii üle Viiaski kui Kikerpilli viskas.

Esimesel poolajal 16 punkti toonud samaaralane teisel poolajal enam sama hooga ei jätkanud ning väsinud mees võeti kiiresti pingile.

Rocki veidi vildaka kaitse heastas rünnak, mille võtsid enda kanda Müürsepp, Kullamäe, Allingu, Tein. Poolajaks juhtis Tartu 47:40.

Kraanid keerati kinni

Kaitses kõvasid korrektuure teinud Samaara keeras aga Tartu kraanid kinni. Kui kolmandal veerandajal suutsid võõrustajad väikese mõõna üle elada ning 62:57 juhtima jääda, siis viimase kümne minuti alustuseks saatsid Samaara mängijad Oleg Baranov ja Aleksei Glazunov korvi kaks kaugviset.

Oma parimat mängu näidanud Müürsepp püüdis küll tiimi ree peal hoida, kuid tema 19 punktist  ja individuaalsetest oskustest jäi väheks. Baranov lisas mõne minutiga veel seitse punkti ja poolteist minutit enne lõppu oli seis Samaara kasuks 80:72.

“Ega vastased ka ju lollid pole. Nad nägid, kuidas me mängisime ja tegid sellest oma korrektuurid,” tõdes Kullamäe. “Me tegime enda arust ka, aga…”

Rocki kurnatud peatreener Algirdas Brazys tõdes, et võistkond ei pidanud lõpuni vastu. “Meie seitse põhimeest said nii suure koormuse, et see tõmbas nad tühjaks. Neile ei ole väärilist vahetust – Silver Leppikei ole veel nii heas vormis, Povilas Butkeviciust ei julge veel kasutada.”

Kullamäe sõnul pole mõtet viriseda, vaid edasi treenida. “Tore oleks, kui oleks veel mehi, aga kui pole, siis tuleb nende jõududega edasi punnida.”