Kui Balti turniir tervikuna kokku võtta, siis millise hinde nendele kahele mängule annaksite?

(Mõtleb pikalt.) Neli.

Miks neli?

Kui vaadata kogu mänguaega kokku, siis kaks kolmandikku saime päris ilusti mängitud. Võib-olla üks kolmandik läks ära. Aga praegu, eriti pärast teist võitu... Miks ma peaksin vähem panema kui neli? Ikka neli!

Mida need mängud Soome ja Leeduga Eesti koondise hetkeseisu kohta ütlesid?

Ühtlast koosseisu on päris palju. Täna [eile] oli võrreldes eelmise mänguga ikka väljakul uus koosseis. Väga hästi said kõik hakkama. Meil on võrdseid mehi pingilt võtta ja see teadmine on kindlasti sügisesi valikmänge silmas pidades väga tähtis.

Kas keegi uutest mängijatest on avaldanud nii palju muljet, et murda ennast põhirivistusse?

Kõik, kes mul olid kaasatud, olid tublid. Igaüks vastavalt olukorrale. Eks jalgpallis tekib igasugu sundseise. Ma ei hakka eraldi ühtegi nime esile tooma. Vastavalt olukorrale on igaüks võimeline aitama.

Neli sõprusmängu viiest on seljataga. Millise õppetunni või milliseid kogemusi oleme seni saanud?

No mis kogemusi! Iga mäng on ju omaette võitlus. Tegemist ei ole ju noortevõistkonnaga, et siin kogemusi oleks vaja. Meil on vaja tunda seda võitlust ja mängutempot, mis suure jalgpalliga kaasas käib. Arvan, et seda oleme ka piisavalt saanud.

Ütlesite enne seda sõprusmängude perioodi, et peame olema nendele kolmele suurele, kes lähevad EM-ile, võrdsed sparringupartnerid. Kas me oleme seda seni olnud?

Ma arvan küll. Esimeses mängus oli Horvaatial meiega päris palju tegemist ja mingit jalutuskäiku nad ei saanud. Ukraina samuti. Ma arvan küll, et midagi häbeneda siin pole.

Millise koosseisu ja milliste eesmärkidega läheme teisipäeval Prantsusmaa mängule?

Prantsusmaa on viimastes mängudes väga uljalt sammunud. Loodame, et need mehed, kes mängisid Soome vastu, on võimalikult hästi taastunud. Siis suudame ka omalt poolt midagi pakkuda. Need, kes Soome vastu mängisid, sõidavad kõik kaasa. Ning need, kes mängisid Soome vastu osa mängust, on ka valmis sekkuma.



KOMMENTAAR

On nii head kui ka halba

Martin Reim
FC Flora peatreener

Pole mõtet hakata midagi ilustama: viimases neljas mängus oli nii häid kui ka halbu momente. Kui eelmise aasta lõpus oli koondisel hea hoog sees, siis näitasid paljud mängijad oma elu parimat mängu. Kogu aeg ei ole võimalik nii mängida. Kõige halvemini kukkus välja Ukraina mäng, mis oli täiesti liimist lahti. Teised mängud on olnud aga kohati väga okei. Soome mängu esimene poolaeg polnud kõige parem, aga siis suutsid poisid end leida ja lõpp oli vägagi vaadatav. Ka Leedu eilses mängus oli päris häid momente. Mänguaega said need poisid, kes pole koondises mõnda aega saanud end näidata. Natuke oleks oodanud rohkem loovust, aga üldiselt suutsid nad vastasest paremini mängida ja võit tuli teenitult.

Mängu algus tuleb käima saada

Marko Kristal
FC Levadia peatreener

Kõik neli sellekevadist mängu on olnud väga erinevad – nii mängupildi kui ka koosseisude poolest, et neid on raske võrrelda. Hea on see, et peatreener sai näha eri mängijate taset. Saime näha mängimas Henrik Ojamaad, samuti Jarmo Ahjupera, keda pole mõnda aega näha olnud – kokkuvõttes oli see kõik positiivne. Kõik pallurid said enam-vähem oma tööga hakkama.

Mängupildi poolest võib öelda, et täitsa korralik oli Horvaatia mängu teine poolaeg, samuti Soome kohtumise teine pool. Rahule ei saanud jääda sellega, et mõlemas kohtumises magati mängu algus platsil maha.