Poom sai vasaku põlve õnnetu trauma esimesel poolajal, kui ta terava nurga alt tehtud löögi põlvedega tõrjus. “Vigastus andis tunda teisel poolajal, kui põlv väljalööke tehes valus oli. Õnneks pole see sama põlv, mille viimati välja väänasin.”

Kolmapäeva õhtul väravavõrgust kolm palli välja võtma pidanud Poom hindas oma mängu normaalseks. 13 kuu pikkuse pausi järel taas koondist esindanud väravavaht võttis teisel poolajal ära kaks üks-üks olukorda. “Poola koondis on mänguklassilt ikka tugevam kui Fulhami ja Charltoni duublid, kelle vastu ma Arsenali eest mänginud olen.”

Väljakuperemeeste esimesed kaks väravat löödi karistuslöökidest. Kui esimene tabamus oli postipõrkest ja selle püüdmine raske, siis teises väravas nägi Poom endal väikest võimalust. “Andsime neile kergelt trahvilöögi ja see anti üle müüri vasakusse nurka,” rääkis Poom. “Pidin koha pealt hüppama ja ei ulatunud pallini. Kui oleks palli mõni hetk varem näinud, saanuks paari sammu pealt hüpata ja ilmselt tõrjuda.”

Eestlaste tipuründajal Tarmo Neemelol oli üks väga hea ja teine hea väravavõimalus. Esimese poolaja lõpus lõi Neemelo väravast üle. Teise poolaja keskel olnud võimaluse hindas Neemelo oma parimaks. Värava keskelt soodsalt positsioonilt tehtud pealelöögi suutis poolajal Jerzy Dudeki välja vahetanud Wojciech Kowalewski tõrjuda, lähedal olnud Ingemar Teever tagasipõrkavat palli väravasse suunata ei jõudnud.

Sama, FC TVMK ründeduo oli aktsioonis veidi hiljem, kui Teever Neemelolt saadud hea söödu väravanurka lõi ja seisuks 2:1 tegi. Mängule pani siiski punkti Poola, kes kaitsja Enar Jäägeri ja Mart Poomi vahelisest arusaamatusest enne mänguaja lõppu 3:1 lõi. “Otsajoonelt tuli tsenderdus ette posti, hüüdsin Enarile, et ta klaariks lööks,” rääkis Poom. “Enar ei saanud minust aru ja keeras hetkeks pilgu minu poole.”

Verejooksuga haiglasse

Segadusse sattunud Jäägeril ebaõnnestus palli surmamine välja, misjärel esimesena jaole jõudnud poolakas, kohaliku liiga parim väravakütt Grzegorz Piechna palli Poomi selja taha lõi. “See oli üsna süütu tsenderdus,” ütles Poom. “Ise sisuliselt kinkisime neile selle värava.”

Poomi arvates väärinuks Eesti viiki, sest kuigi poolakad oli domineerivam pool, polnud neil selgeid väravavõimalusi. “Poola meeskond alustas väga agressiivselt. Nende mängijad läksid julgelt kahevõitlustesse ja ühes sellises sai Stepanov tõsiselt viga,” rääkis Poom.

“Tahtsin pikka palli klaariks lüüa, samal hetkel lendas vastane mulle sisse ja astus jalaga parema hüppeliigese peale,” rääkis keskkaitsja Andrei Stepanov eile Moskvasse jõudmise järel.

Lahtisest haavast tuli palju verd ja algul kahtlustasid arstid väljakult kanderaamil minema kantud Stepanovil hüppeliigese murdu. “Haiglas tehtud röntgen näitas, et nii hull asi siiski pole,” ütles Stepanov. “Saan praegu longates käia. Haigla arsti arvates polnud haavale isegi õmblust vaja.”

Torpeedo juhid Stepanovi peale pahased

•• Vigastada saanud Stepanov tunnistab, et Moskvast koondisemängudele pääsemine on üha raskem.

•• “Enne Soome mängu üritasid treenerid mind juba mõjutada, et ma kirjutaksin kirja nagu ei sooviks ma koondise eest mängida,” rääkis Stepanov. “Minu puhul ei tule selline asi muidugi kõne allagi.”

•• Aasta tagasi sai Stepanov valikmänguks Liechtensteiniga valmistudes koondise treeningul süütus olukorras jalaluumurru. “Ega Torpeedo treenerid uue vigastuse üle rõõmsad ole. Nende silmis on Eesti koondis ohtlik tsoon, kus võib kergelt viga saada.”

•• Stepanovi sõnul pole välistatud, et ta juba laupäeval hooaja viimases mängus Torpeedo eest platsile jookseb. Keskkaitsja teab, et klubi juhtkond on temaga selles mängus arvestanud, sest teine serblasest keskkaitsja sõitis oma maa koondisega Aasiasse turneele.

•• “Täna näitan oma jalga klubi arstile, kes ütleb, kas olen mängukõlblik või mitte. Praegu võtan valuvaigisteid,” rääkis Stepanov. EPL

Jelle Goes jätkab Eesti koondise peatreenerina

•• Koondise peatreener Jelle Goes avaldas eile ajakirjanikele, et tõenäoliselt ta allkirjastab uue lepingu ja jätkab senist tööd.

•• “Ma ei näe põhjust, miks mitte jätkata,” ütles Goes. Hollandlase sõnul oli Eesti viimane vastane Poola mänguklassilt väga kõrge ja koondis ei mänginud nende vastu üldse halvasti.

•• Goesi sõnul on tal homme ja pühapäeval uue lepinguga seoses kohtumised mitme inimesega, misjärel ta Eesti Jalgpalliliiduga ilmselt uue töölepingu allkirjastab. EPL